Британската легенда в тежка категория Ленъкс Люис изрази мнението си за предстоящия на 21 септември двубой между двама британски боксьори: бившия шампион Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) и настоящия шампион на IBF Даниел Дюбоа (21-2, 20 нокаута). След като в миналото често критикуваше Джошуа, Люис промени риториката си и се изказа положително за Eй Джей. Ленъкс също така говори за Дюбоа и направи прогноза за двубоя.

"Мисля, че Антъни Джошуа е израснал като боксьор, преминал е през изпитания и трудности. И сега виждам един много позитивно фокусиран Антъни Джошуа. Треньорът Бен Дейвисън е добър за него, защото Бен работи много с психологията. И тогава става въпрос за това какво Джошуа може да научи от Бен. Ако успее да вземе знанията и да ги приложи на ринга, може да излезе победител“, обяви Люис.

"Антъни Джошуа дълго време жадуваше за такъв тип състезание и най-накрая го получи. Мисля, че това го стимулира и мисля, че той търси възможности да демонстрира таланта си срещу истински боец."

"Не знам какви са плановете им преди двубоя, но би било правилно да мисля, че трябва да излезеш на ринга и да вкараш удара си, да накараш удара си да работи за теб, за да отвориш съперника си, а след това да започнеш да изхвърляш комбинациите си, които знаеш и които искаш да изхвърлиш."

"Даниел е заплаха. Той е номер две в Обединеното кралство. И той не иска да бъде номер две. Но това е начинът, по който хората гледат на него и го възприемат като аутсайдер. Ако аз бях на негово място... И знам какво е, защото съм бил в неговата кожа. Излизах като аутсайдер срещу Франк Бруно и Гари Мейсън и хората казваха, че е твърде рано да излизам за тези битки и че няма да спечеля, защото тези момчета са популярни. По онова време си мислех: "Защо хората мислят така? Ще изляза и ще им докажа, че грешат. А след битката ще взема всички техни фенове и ще им кажа, че аз съм човекът. Така че подкрепяйте ме.""

"Това е шансът на Даниел Дюбоа. Това е стъпка нагоре, това е шанс. Преминаваш ли или не преминаваш, шампион ли си или не? Получихте титлата, но сега трябва да я защитите. Истински шампион ли си, или не? Всички тези въпроси ще бъдат налице. И ние ще получим отговорите им тази събота."

"Това ще бъде епична битка. И двете момчета могат да се бият, могат да нанасят страхотни удари, и двамата имат тежки десни ръце. Но преди всичко те трябва да издебнат съперника. Който пръв нанесе удар, ще спечели победата."