29-годишният Ерик Базинян (32-0-1, 23 нокаута), роден в Ереван и канадски боксьор в суперсредна категория (76,2 кг), е готов да направи голямо изявление в предстоящия си двубой срещу бившия световен шампион от Мексико Хайме Мунгуя (43-1, 34 нокаута), който ще бъде главното събитие на "Нощта на бокса" в Глендейл (САЩ) на 21 септември.

Цялата галавечер може да гледате в ефира на Диема Спорт 3 от 4,00 ч. в събота рано сутринта.

Ерик Базинян очаква, че един блестящ успех може да му позволи да се насочи директно към суперзвездата и настоящ обединен шампион на дивизията от Мексико Канело Алварес (62-2-2, 39 KO), от когото Мунгуия претърпя поражение по точки през май.

"Много съм развълнуван", призна Базинян. „Това е най-добрата възможност, която съм имал в кариерата си. И преди съм имал много предложения, но бях млад. Сега съм на 29 години, узрял съм както физически, така и психически. Готов съм. Сега или никога."

"Моята цел е да нокаутирам Мунгуя и да кажа: "Дайте Канело тук!" - отбелязва Ерик Базинян. "Ако успея да го нокаутирам, това ще бъде голямо изявление. Сега е време само за най-големите битки."