Двукратният шампион в категория перо Джош Уорингтън смяташе, че като мине в по-горна категория ще се бие за световната титла на IBF kd Антъни Какаче в супер перо. Двамата ще се срещнат в картата на Джошуа - Дюбоа тази събота. Въпреки това претендентът няма да може да вземе титлата, дори и да победи този уикенд.

През 2018 г. Уорингтън постигна победа с разделено решение, за да детронира Лий Селби на "Елънд Роуд", а след това направи впечатляващи защити на титлата си срещу Карл Фрамптън и Кид Галахад. Вместо това "Воинът от Лийдс" предпочете да освободи пояса след разочарованието, че обединителен мач срещу шампиона на WBA Сю Кан няма да бъде санкциониран, преди да претърпи шокиращо поражение с нокаут от неизвестния тогава мексиканец Маурисио Лара.

След като реваншът му с Лара беше прекъснат от сблъсък глава с глава, йоркширецът се завърна на трона в категория перо през следващата година, постигайки победа с нокаут в реванша с испанеца Кико Мартинес, който няколко месеца преди това е спрял Галахад, за да получи пояса.

Оттогава Уорингтън загуби в двубоите за титлата, като първо загуби световната си титла от Луис Алберто Лопес, а миналата година неуспешно се пребори за пояса на WBA от Лий Ууд.

След една победа в пет мача и преминаване в по-горно тегло съобщението, че Уорингтън ще се изправи за титлата в категория супер перо, която се държи от Какаче, разбираемо беше посрещнато с повдигнати вежди. Въпреки че феновете не бяха единствените, които разкритикуваха предложеното състезание за световната титла, и IBF отказа да одобри Уорингтън като претендент.

Уорингтъв, който два пъти е бил шампион на IBF в категория перо, се изкачва в по-горна дивизия, за да се изправи срещу ирландеца, но IBF отказа да ратифицира боецът от Лийдс като претендент, тъй като той не се е биел в дивизията повече от десетилетие и никога не е бил класиран. Вече е потвърдено, че IBF няма да санкционира двубоя, както обясни Джейк Донован.

Това означава, че ако Какаче загуби, ще титлата ще стане вакантна, но Уорингтън няма да я притежава.