Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) има сериозна вражда с Антъни Джошуа. Така че не е изненадващо, че Циганския цар прогнозира провал на Ей Джей срещу Даниел Дюбоа в събота.

Фюри вярва, че настоящият носител на пояса на IBF в тежка категория Даниел Дюбоа (21-2, 20 КО) от Великобритания ще нокаутира Антъни Джошуа (28-3, 25 КО) насред „Уембли“.

"Говорих с Тайсън тази сутрин“, заяви промоутъра на Фюри Франк Уорън. „Той оценява шансовете на Дюбоа приблизително така, както и аз. Убеден е, че Даниел ще се справи с нещата. И че ще проведат обединителен двубой през следващата година."

През декември Фюри има реванш с украинеца Олександър Усик, от когото загуби през май. Всички останали пояси в тежка категория - WBA Super, WBC и WBO - ще бъдат на линия.

Boxing Social помоли Джошуа да коментира прогнозата на Фюри, на което претендентът реагира много спокойно: "Ами да, защото Дюбоа е добър боец. Коефициентите в този двубой са 50/50. Така че някой ще заложи на моята победа, а някой ще заложи на победата на Даниел. Аз не мога да направя нищо по въпроса. Единственото, което мога да направя, е да се концентрирам върху себе си и да се докажа на ринга".