В съпътстващото събитие на вечерта в Глендейл, Аризона, снощи олимпийският златен медалист и перспективен боксьор в тежка категория, американецът Ричард Торес (11-0, 10 нокаута) победи чрез дисквалификация Джоуи Девейко (28-12-4, 16 нокаута).

Боксът с лявата ръка на Торес е впечатляващ. Красива работа с крака, финтове, къси удари, скорост, ъгли на атака. В същото време той не организира тактически схватки, а работи на първи номер, като постоянно инициира моменти.

Торес увеличи максимално натоварването върху тялото на Давейко. Тонусът на фаворита започвна да се проявява. Ричард Торес бързо намери дистанцията, улови ритъма и започна да вкарва комбинации, като постоянно променяше нещата.

Давейко беше сериозно уморен. Той все по-често губеше предпазителя си за уста. В 4-ия рунд съдията го наказа два пъти за това. Казва, че следващият път ще се превърне в загуба с дисквалификация. Джоуи Давейко имаше хематом под окото и счупен нос. Но той продължи да се бие, защото понякога правеше добри контраатаки.

Това беше загуба на време. Реферът спря боя в 5-ия рунд, след като предпазителят на Давейко отново изпадна от устата му.