Антъни Джошуа предупреди Даниел Дюбоа, че е готов да умре на ринга. Боецът от Уотфорд захвърли предпазливия подход, при който се опитваше да избегне конфронтация със съперника преди битката им в събота на „Уембли“. Трипъл Ди ще защитава титлата на IBF в тежка категория, която получи след като Олександър Усик я оваканти.

Под ръководството на треньора Бен Дейвисън Ей Джей 2.0 е твърд, злобен и безмилостен. И той отново е готов да отиде в най-тъмните ъгли, за да стане трикратен световен шампион в тежка категория, като победи Дюбоа.

"Той се бие с някой, който е готов да умре там - който иска да даде всичко от себе си, за да победи. За да бъдеш шампион и за да бъдеш пълноценен боец, е необходимо нещо повече от това да си силен. Това е хубаво, разбира се, но наистина вярвам, че от това, което съм учил, чел и което са казали великите хора преди мен, се изисква повече от това да бъдеш физически образец“, обяви Джошуа на пресконференцията преди битката.

"Това е добър атрибут, но когато попаднеш на човек, който е готов да вземе това от теб, дал си му най-доброто от себе си и той е в състояние да го вземе, тогава разбираш какво е необходимо, за да бъдеш шампион. Това е, което съм направил. Бях при кладенеца.

Джошуа рискува всичко при първата си победа на "Уембли", над Владимир Кличко през 2017 г. Но шокиращата загуба от Анди Руис през 2019 г., при която той падна четири пъти и за първи път загуби световната си корона, доведе Джошуа до драстична промяна в стила и начина на мислене.

В предпазливата победа на реванша над мексиканеца Руис, продължителната битка преди нокаута срещу Кубрат Пулев, болезнените загуби по точки от Олександър Усик и двете не толкова впечатляващи победи при възстановяването той се боксираше на разстояние и избягваше опасностите.

Но откакто се свърза с треньора Дейвисън, бившият олимпийски крал направи на кървава каша Ото Валин и унищожи Франсис Нгану, шампион от ММА, който четири месеца по-рано заслужаваше решение по точки срещу Тайсън Фюри.

Именно Усик детронира Джошуа като световен шампион в тежка категория за втори път през септември 2021 г. Единадесет месеца по-късно украинският гений отново бе твърде много за Ей Джей - и англичанинът имаше странна подигравка след двубоя, като хвърли шампионските колани на пода и се скара с екипа си.

По-късно 34-годишният Джошуа се извини за това, че е разочаровал нацията. Напълването на "Уембли" отново с рекордните 96 000 фенове, които платиха, за да гледат изцяло английския сблъсък, би трябвало да е като изкупление.

27-годишният Дюбоа спечели временния пояс на IBF, като спря Филип Хъргович през юни. Лондончанинът стана пълноправен шампион, когато Усик освободи короната. Но Джошуа се пошегува, че още една кошмарна вечер може да предизвика още по-страшен пристъп на гняв, който ще го отведе през ВИП местата и нагоре към боговете.

"Ако загубя, ще стане още по-зле...Ще бъда на стадиона и ще разкъсам мястото! Феновете са там. Някои искат да ме видят там, така че трябва да си свърша работата. Това беше благословия и не я приемам за даденост. Отдадох на Дан уважението, което заслужава, по отношение на подготовката ми“.

„Отдадох уважението на 96 000 фенове, като се подготвих да се състезавам и пътувах по света, за да намеря треньори и дом, където да се усъвършенствам. Сега просто трябва да го направя в събота вечер. Искам само да се уверя, че всеки, който дойде да ме подкрепи, си тръгва с усещането "направихме го"."

Както обикновено, известно внимание се отделя на обвиненията, че Саудитска Арабия използва спорта на високо равнище, за да измие репутацията си на диктаторска държава. Но Джошуа, подобно на повечето други момчета от работническата класа в най-бруталния бизнес, е по-загрижен за изпирането на мръсната екипировка след последната си битка.

"Знаете ли какво е лудост, в неделя сутрин се събуждаш и всичко е същото. Сметките ти все още излизат от сметката ти, трябва да си изпереш. Бях в Саудитска Арабия, в Airbnb, след битката с Франсис Нгану. След битката с Нгану просто бях там и гладех и миех. Това е лудост. Единствената разлика е, че боли, когато губиш."