Джарон Енис обяви, че скоро ще се завърне на ринга „по пътя към 33-0". Непобеденият шампион на IBF в полусредна категория Енис (32-0, 29 нокаута) не каза кой ще бъде неговият съперник, но промоутърът му Еди Хърн вече спомена, че планира да остане в тази категория, за да спечели всички титли.

Хърн заяви, че ще разговаря с ръководството на задължителния претендент на IBF Карен Чухаджан за това къде да се проведе битката с „Буутс“. Той иска тя да бъде във Филаделфия, където 27-годишният Енис привлича многобройна публика в „Wells Fargo Center“. Хърн обаче не казва плана, ако промоутърите на Карен Чухаджан откажат тази идея и настояват за организиране на мача в Германия.

Въпреки големите похвали, които Хърн прави на Енис, той изненадващо загуби неотдавнашното си наддаване за кесията за задължителния си мач срещу Карен Чухаджан. Някои смятат, че Хърн никога не би загубил подобно наддаване за мач, ако неговият водещ боец Антъни Джошуа правеше защита срещу някого.

Не е шокиращо, че Енис ще остане в категория суперсредна, защото получава много удари, а бойците в категория супер полусредна ще бъдат опасни за него. През юли миналата година той трудно победи Ройман Вия, като през целия двубой понасяше много тежки удари, докато не го нокаутира в десетия рунд.

Преминаването към по-горна категория би било риск за Енис, защото може да не постигне същите резултати. Току-що видяхме колко уязвим изглеждаше Терънс Крофърд, когато премина една категория нагоре през август в Лос Анджелис. Очевидно част от това се дължи на възрастта и липсата на активност на Крофърд, но той беше по-скоро притеснен от силата и размерите на противника си. Енис ще се сблъска със същите проблеми, ако премине в горна дивизия.