"Временният" шампион на WBO в тежка категория новозеландецът Джоузеф Паркър (35-3, 23 нокаута) сподели мнението си за предстоящите големи битки в дивизията между британците Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута) и Даниел Дюбоа (21-2, 20 нокаута), които ще се бият още на 21 септември, както и за реванша между украинеца Олександър Усик (22-0, 14 нокаута) и друг британец - Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута), насрочен за 21 декември.

Паркър започна с прогноза за двубоя на близкия си приятел Фюри. Той вярва, че Тайсън ще успее да се реваншира на Усик за загубата си през май.ж "Той е много по-съсредоточен и мисля, че това ще промени всичко. Той кипи от решителност да се представи по-добре".

Що се отнася до най-близкото съперничество, Джо клони в полза на Джошуа, с когото се би през 2018 г. и загуби по точки. "Предвиждам Джошуа да спечели първите пет или шест рунда, той изглеждаше много опасен в последните си няколко битки. Ако Дюбоа спечели, това ще бъде в късните рундове, срещу Филип Хъргович той показа страхотна кондиция, голяма решителност и тази негова сила точно в късните рундове. Той е явен аутсайдер и има какво да доказва."

"Джошуа има сила в дясната си ръка, но може и да се боксира", продължи Паркър. „Когато се бих с него, той успя да унищожи това, което правех. Въпреки това Джошуа има много повече сила от Хъргович. Чувствам, че ако удря по начина, по който удряше Хъргович, Джошуа ще го нокаутира. Но ако Дюбоа нанесе чисти удари, това ще бъде тест за брадичката на Ей Джей и за това дали Ей Джей може да покаже издръжливост и решителност да се върне и да спечели, след като е бил шокиран."