Победата на Канело Алварес с единодушно решение над Едгар Берланга в Лас Вегас в събота генерира 17 милиона долара от продажби на билети и 650 000 продажби на pay-per-view, съобщава Sports Business Journal.

Продажбите са впечатляващи, но след като се случват в същата вечер и в същия град, където се проведе рекордното UFC 306, Канело - Берланга затвърждава статута на шампиона в няколко дивизии като един от най-големите привличащи зрители в бокса.

Междувременно UFC 306 генерира 22 млн. долара в "Сферата" по време на първото участие на ММА веригата в новото лъскаво място.

Канело - Берланга все още изостава от победата на Олександър Усик над Тайсън Фюри в тежка категория, за която се съобщава, че през май е събрала 1,5 милиона зрители на PPV. Въпреки това този двубой е генерирал само 3 млн. долара приходи от входа на залата Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия.

Защитавайки за осми път титлата си в суперсредна категория, 34-годишният Алварес (61-2-2) доминираше през по-голямата част от двубоя, като използваше опита си и упоритото си преследване, за да изтощи 27-годишния претендент, като често караше 20 312 фенове да изпадат в ярост, често скандирайки "Мексико! Мексико!" или "КА-НЕ-ЛО! КА-НЕ-ЛО!“.