Пет кръга след началото на шампионата, Левски поведе колоната и изглежда устремен да се бори до края за запазване на позицията си. Тази седмица любимите ни мачове включват: ЦСКА - Верея, Етър - Левски, Витоша - Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив - Черно Mоре. Петър Атанасов, както и вратарите на Берое и Черно море направиха разликата между мениджърите през изминалия 5-ти кръг.

Нападатели:

Мауридес (FPLPrice 900) се изправя срещу Верея, след като има на сметката си 4 гола от началото на кампанията и се очератава като нападателят, който ще трупа сериозен точков актив този сезон. ЦСКА загуби битката в Разград и ще си го "връща" на Верея, срещу които вкарва средно по над 3 гола на мач.

Филип Михалевич (FPLPrice 600) вкара 3 гола в последните си 2 мача срещу Черно Море. Локомотив Пловдив е в страхотна форма след три поредни победи (вкл. срещу Лудогорец и Ботев Пловдив)

Стивън Петков (FPLPrice 800) и Ботев Пловдив влизат в нашия фокус този кръг. Нападателят е отбелязвал във всеки един от мачовете си срещу Витоша. Той се възстанови от травмата и се очаква да води атаката на Ботев, които нямат грешна стръпка срещу този противник. "Тигрите" са в страхотна форма и вече записаха повече точки в сравнение с целия минал сезон, но проблемите им в защита са предпоставки за добро представяне на Петков.

В средата на полето селектираме Вандерсон, Десподов, Кабрал и Борислав Цонев

Вандерсон (FPLPrice 950) е нашия избор от Лудогорец, въпреки че заплахата се увеличава всяка седмица Бразилецът показва добра форма, а и обича да играе срещу Славия - 4 гола в мачовете срещу този съперник.

Кирил Десподов (FPLPrice 1000) разочарова в последния мач срещу Лудогорец, но все още си остава фаворита ни в халфовата линия на ЦСКА. Гол, две асистенции и страхотно партньорство с Мауридес, го правят твърд титуляр в селекцията ни за този кръг.

Жерсон Кабрал(FPLPrice 700) и Борислав Цонев (FPLPrice 650) са нашите бюджетни предложения тази седмица. Кабрал отбеляза в последните две гостувания на Левски, а "сините" са в серия от 4 поредни победи извън София. Паулиньо се завръща след контузия и това е още един стимул за Кабрал да даде всичко от себе си за да запази титулярното място в отбора. Цонев на пръв поглед играе в по-дефанзивната част на халфовата линия на Берое, но е със средно 5 точки на мач от началото на лигата, заслужава внимание.

Левски, Берое и ЦСКА са отборите с най-големи шансове за чиста мрежа в този кръг. Левси допусна само един гол в последните си 5 визити на Етър. Борис Секулич (FPLPrice 550) е много активен в атакуващата зона по крилото и определено заслужава вниманието ни на този етап от сезона. За по-бюджетно предложение на вратата препоръчваме Валентин Галев (FPLPrice 400 . Септември гостува на Дунав, като и четерите мача през миналия сезон бяха спечелени от гостуващия отбор, а в нито един от тях домакините не отбелязаха гол!

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/…/fpl-fantasy-manager/id1271361442…

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

Уеб Браузър: https://game.fplfm.bg/