Швеция е на крачка от класиране за Мондиал 2022. „Тре кронур” излъга Чехия с 1:0 след продължения в Стокхолм. Единственото попадение в срещата вкара Робин Куайсон в 110-ата минута.

Така възпитаниците на Яне Андерсон ще се изправят срещу Полша във Варшава в директен сблъсък за класиране в Катар. „Дружина полша” продъжли до финала без игра, след служебна победа над Русия.

За победителите днес не игра Златан Ибрахимович, който бе наказан заради натрупани жълти картони.

В 8-ата минута Исак можеше да се разпише, но ударът му с глава след центриране от корнер мина покрай вратата. Три минути след това Кухта се разписа, но попадението беше отменено заради нарушение в атака.

В 29-ата минута Кулушевски се озова на стрелкова позиция, но стреля над вратата. В края на първата част опасен удар на Форсберг беше блокиран.

В 59-ата минута Сучек отправи удар с глава, който мина покрай лявата греда. В 80-ата минута Сванберг надскочи всички след центриране от корнер, но и той не намери очертанията на вратата.

Дълбоко в добавеното време на срещата Зима проби по крилото и намери Хавел, който от няколко метра пропусна да донесе успеха на Чехия. Така се стигна до продължения. В първото не се случи нищо запомнящо се.

В 110-ата минута Исак намери Куайсон, който от няколко метра стреля в центъра на вратата и не сбърка – 1:0.