Във фентъзи футбол игрите защитниците често носят повече точки от нападателите. В този материал ще разгледаме потенциала на бранителите, преди старта на сезона във фентъзи лигата за България. В много случаи именно отбраната е ключът към победата и наградите.

 

Преди да продължим напред, нека помогнем да стартирате. Безплатно в играта на FFStars Bulgaria може се включите през сайта www.game.fplfm.bg или безплатните приложения за Android тук и iPhone тук. Сезон 22/23 е с най-големите награди досега включително игрова конзола от най-ново поколение, смарт часовник, музикални колони и дори оригиналната топка от Световното първенство по футбол в Катар. В секция “Награди” и “Правила” ще може да видиш цялата информация за играта.

 

Нека се насочим към футболисите. В играта за новия сезон защитниците струват между 4 и 7 милона (виртуални, разбира се). От общо 100 милиона бюджет, защитниците (5-ма на брой) ще струват минимум 20. Добрата стратегия изисква баланс в отделните линии, така че ще изхарчите повече от 20 милиона. Всеки защитник носи по 4 точки за суха мрежа (минимум 60 изиграни минути без допуснат гол), 3 точки за асистенция и 6 точки за отбелязан гол. Най-добрите защитници от миналия сезон в играта бяха Юрген Матей (6 милиона е през този сезон) от ЦСКА, Оливие Вердон (5,5М) от Лудогорец, Живко Атанасов (5М) от Черно Море и Па Конате (5,5М) от Ботев Пловдив. Идеята е да се взимат защитнци с потенциал за суха мрежа (обикновено играещи в топ отборите) и такива с потенциал за гол или асистенция, подобно на Матей и Живко Атанасов. Също е добра идея нашите избраници да не получават картони. Без значение какъв цвят.

 

Фокусираме се върху избора на защитници за новия сезон. Съвсем логично искаме да изберем по 1 защитник от отборите, които очакваме да се задържат на върха в класирането. С играчи от новите отбори в лигата или тези от втората половина на класирането трябва да действаме внимателно, поради очакването за повече допуснати голове. Започваме с играч от шампиона Лудогорец - за нас най-перспективният защитник е Антон Недялков (7М), който е и най-скъпият защитник в играта. Продължаваме с ЦСКА, тук ни допада Иван Турицов (5,5М), който се очаква да донесе точки и в атака, а от Левски харесваме Вандерсон Цунами (5,5М) и атакуващия му потенциал. Петицата ни от защитници ще допълнят Живко Атанасов (5М) от коравия тим на Черно Море, както и резултатния от миналия сезон Селсо Рапосо (5М) от Локомотив София.

Ето и други играчи, които разгледахме в детайли - Па Конате, Виктор Попов, Хосе Кордоба, Игор Пластун, Оливие Вердон, които обаче са наказани за първи кръг и затова избрахме Недялков. Имате възможност и за по-нестандартен подход със защитата, често това може да ви изведе нагоре в класирането или пък да потънете надолу, ако масово избираните защитници носят повече точки.

 

Последвай страницата на играта в социалните мрежи тук за повече информация и забавления с Фентъзи efbet лига!