Във фентъзи футбол игрите често вратарите биват пренебрегвани, но колко важен е вратарят (или вратарите) ни всъщност ще разберете от следващите редове и вероятните стратегии и начини, с които да участвате и да печелите фентъзи футбол турнири и награди.

 

Преди да продължим напред, нека помогнем да стартирате. Безплатно в играта на FFStars Bulgaria може се включиш през сайта www.game.fplfm.bg или безплатните приложения за Android тук и iPhone тук. Сезон 22/23 е с най-големите награди досега, включително игрова конзола от най-ново поколение, смарт часовник, музикални колони и дори оригиналната топка от Световното първенство по футбол в Катар. В секция “Награди” и “Правила” ще може да видите цялата информация за играта.

 

Нека се насочим към вратарите. Една суха мрежа (поне 60 изиграни минути и 0 получени попадения) на вратар носи 4 точки, всеки 3 спасявания носят по 1 допълнителна точка, а често при суха мрежа вратарят получава и 1,2 или 3 бонус точки. Обикновено има 2 стратегии - едната е с двама равностойни вратари, другата е с един по-изявен и един „бюджетен“ вратар. И двете имат своите преимущества и рискове: когато имаш един вратар е ясно кой ще пази, докато при двама може да сте избрали този с по-малко точки за титуляр.

 

Вратарите за сезон 22/23 струват между 4 и 6,5 милиона (разбира се, виртуални). Най-добрите вратари през изминалия сезон бяха Николай Михайлов (особено втората половина на сезона), Иван Дюлгеров, Густаво Бусато (през първата половина на сезона), Генадий Ганев  и разбира се Светослав Вуцов от Славия. Стратегията за повече точки е вратар от силен отбор, който е добър в спасяването на дузпи, което пък носи допълнителни точки.

 

Нашият избор на вратари би бил следният - Николай Михайлов (5,5 милиона) от Левски и Иван Гошев (4 милиона) от Берое. Първият, защото защитата на Левски при Станимир Стоилов е силна, вторият за резервен играч, който би могъл да бъде наш титулярен вратар, когато Левски играе с част от по-силните отбори в първенството. Какви са останалите възможности - Георги Аргилашки (5М) от Ботев Пловдив, там обаче наличието на Хидайет Ханкич (5,5М) ни разколебава. Същото е при Черно Море - Георги Георгиев (5,5М) и Иван Дюлгеров (5М). Твърди титуляри изглеждат Красимир Костов (5,5М) от Ботев Враца, Светослав Вуцов (5,5М) от Славия, Даниел Наумов (5,5М) от ЦСКА 1948, Янко Георгиев (5M) от Пирин и Александър Любенов (4,5M) от Локомотив София. В зависимост от представянето на отборите им, всеки един от тях може да донесе солидни точки в определен етап от сезона. Вратарите на отбори като Лудогорец, ЦСКА-София и Локомотив Пловдив - Падт и Слуга, Бусато и Евтимов, Пиргов и Рейдър биват ротирани от треньорите и е рисковано да попаднат в стартовия ни състав, ако нямаме играещ резервен вратар. Съветваме да не се взимат вратари от новите отбори в елита - Хебър, Спартак Варна и Септември, докато не разберем кой от тях е силен в защита и кой всъщност ще бъде титулярният вратар там. Поне засега Шейтанов (4М) в Септември и Дебърлиев (4М) в Хебър изглеждат сигурни.

 

Последвай страницата на играта в социалните мрежи тук за повече информация и забавления с Фентъзи Първа Лига!