Кевин Бари, треньор на шампиона на WBО в тежка категория Джоузеф Паркър, е отявлен критик на последната победа на Антъни Джошуа.

През изминалата събота Джошуа защити световните си титли на IBF, IBO и WBA, след като записа победа с технически нокаут над Карлос Такам в 10-ия рунд на срещата им. Не всички обаче са съгласи с преждевременната намеса на рефера, докато тълпата се бунтуваше, а Такам протестираше.

Паркър (24-0, 18КО), който записа трудна победа чрез съдийско решение над Такам през май 2016-та година, също гледал битката, но не останал впечатлен от победата на Джошуа.

Бари вече на няколко пъти е забелязал, че Джошуа има проблеми с издръжливостта и смята, че англичанинът също така има и слаба брадичка. Въз основа на това той смята, че Джошуа и неговия промоутър Еди Хърн няма да потърсят битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, а ще се насочат към Паркър.

Но треньорът на Паркър предупреждава, че те няма да се съгласят на ниска оферта, за да се изправят срещу Джошуа.

"Последното представяне на Джошуа ме накара да почувствам, че имаме много, много добри шансове да детронираме този човек. Вчера видях много начини как Джо може да го унищожи. Видях един бавен и роботизиран Джошуа. Много от движенията му бяха предсказуеми, а също така той отново показа, че не е особено издръжлив", заяви Бари.

"В момента сме в много добра позиция. Вчера дори останах с впечатлението, че Джошуа и Хърн не искат да влязат в битка с Уайлдър и определено ще се насочат към Паркър, което е много добре за нас, но няма да скочим, когато Еди Хърн ни каже да го направим", допълни той.