Опитният британски промоутър Еди Хърн заяви, че към момента Дилиан Уайт (24-1, 17 KO) е фаворит да се изправи срещу Антъни Джошуа (21-0, 20 KO) през април на стадион "Уембли" в Лондон, добавяйки, че шампионът на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) не е сред вариантите, тъй като той и неговият екип просто отказват да комуникират.

"Засега Дилиан Уайт е фаворит, защото Уайлдър и неговият екип не искат да комуникират с нас. В момента тази битка изглежда невъзможна. Как да я направим, ако те не говорят с нас?", заяви Хърн.

Екипите на Джошуа и Уайлдър провеждаха преговори за двубой на 22-ри септември, но нещата не се получиха. Вместо това, Джошуа ще се изправи срещу задължителния претендент Александър Поветкин именно на тази дата, а Уайлдър има желание да се бие с Тайсън Фюри през ноември в Лас Вегас.

Джошуа има подписан договор със стадион "Уембли" за провеждането на две срещи, първата срещу Поветкин, а втората е планирана за 13 април 2019 г. И колкото и към момента да изглежда, че Уайт е фаворит, победителят от двубоя межди Уайлдър и Фюри може да донесе толкова пари, че фаворит внезапно да стане друг и Уайт да увисне във въздуха.

Що се отнася до следващата среща на Уайт, Хърн натиска за реванш между него и Дерек Чисора, но Уайт публично заяви, че не се интересува от това. Американците Доминик Бризийл и Джарел Милър също са сред вариантите, според Хърн.