Ако някои от вас мечтаят за сваляне на килограмите, то няма как Тайсън Фюри да не служи за вдъхновение. Защото в рамките на една година боксьорът успя да свали близо 70 килограма от своето тегло и отново да се превърне в перфектно изглеждащ спортист.

Депресията, в която бе изпаднал шампионът, логично доведе и до вредно хранене - пица, дюнери и шоколад бяха основната храна за Фюри, а тя бе придружавана от постоянни напивания. По думите на самия ирландец всяка вечер е пиел по 18 кенчета бира, последвани от водка и уиски.

А всичко това доведе до тегло от над 180 килограма. Снимка на Фюри по това време предизвика огромни подигравки с шампиона.

Тайсън Фюри

източник: twitter.com/HitmanHatton

Само че в рамките на 12 месеца той успя да направи пълна трансформация на тялото си и само часове преди сблъсъка си с Дионтей Уайлдър в неделя сутрин българско време, изглежда като машина.

Но как Фюри успя да постигне това, за което много хора с наднормено тегло мечтаят?

Преди всичко той имаше правилните хора до себе си - фитнес треньорът Крисчън Блеклок и експертът по хранене Грег Мариот.

Той бе поставен на кетогенна диета с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, което принуждава тялото да гори мазнини.

Заради усилените тренировки Фюри продължаваше да поглъща около 5550 калории на ден, хранейки се с неща като ръжен хляб, авокадо, яйца и бекон. Въпреки това, "Циганския крал" си позволяваше и от любимите си храни.

"Кетогенната диета, извършена правилно, е ок, но аз я правех по-различно. Хапвах четири двойни банички със сирене и майонеза. Пълни с мазнини, няма как да е добре за артериите. Ядях тонове месо, пържено, със сирене, майонеза, бекон, яйца, наденички. Като цяло идеалната ми диета. Мислех си, че това не може да е диета, че няма да изгубя тегло с това, но изгубих тегло. Изгубих го изцяло."

Тайсън Фюри

източник: Gulliver/GettyImages

Голямо количество от килограмите в повече бяха премахнати още преди мача на завръщането му срещу Сефер Сефери през юни. В следващите два месеца, преди мача с Франческо Пианета, бяха свалени още 10 килограма, а очакванията са на кантара преди мача с Уайлдър да е още по-слаб.

"Случи се за много дълъг период от време, много бавно и постоянно", споделя Блеклок. "Бен (Дейвисън, треньор на Фюри) започна през октомври миналата година, аз се присъединих през ноември и започнахме същинска работа през януари. Беше много бавно и постоянно, постоянен прогрес вместо нещо драматично."

"Просто повторение, няма магическа формула. Премахнахме теглото доста рано, но има различни фази на всеки тренировъчен лагер. Тренировките с големи килограми се правят рано, ставаш по-бърз и по-здрав в средата и след това се опитваш да достигнеш върхова форма за мача."

Тайсън Фюри

източник: instagram.com/gypsyking101/

Фюри се премести в Калифорния, за да се аклиматизира за мача с Уайлдър и добави към екипа шеф-готвача Тим Алкок, който всяка вечер му приготвяше една и съща вечеря - пиле с фъстъчено масло.

Е, дали невероятната физическа трансформация ще доведе и до нов голям успех на боксовия ринг, остава да видим в неделя сутрин. Двубоят можете да следите с GONG.BG!

Трансформацията на Тайсън Фюри