Флойд Мейуедър в крайна сметка действително ще се срещне на ринга с японския кикбоксьор Теншин Насукава навръх Нова година.

Във въпросния двубой обаче има някои условности. Двамата ще се изправят в деветминутно шоу (три рунда по три минути) в Токио без съдии и без двубоят да влиза в официалната статистика. Той ще бъде без ритници, така че ще се играе по правилата на бокса.

Мейуедър първоначално отхвърли информацията за двубоя, но сега потвърди, че ще вземе участие.

"Това е страхотен начин за мен да се покажа и да дам на хората забавление. Това е шоу мач, но ми дава шанс да направя нещо различно. Обичам да се състезавам с различни бойци като в аматьорските ми дни. Всичко е за забавлението. 9 минути забавление. Ще бъде невероятно", сподели Мейуедър.

"Аз съм в развлекателния бизнес. Това ще направя с удоволствие. Работя, за да дам шоу за три рунда. Ще се забавлявам, ще се насладя на това преживяване."

За Мейуедър това ще бъде първи двубой след този с Конър Макгрегър през август миналата година.

Насукава пък не крие емоцията си от предстоящата среща с непобедения шампион. "Мачът е много близо и тренирам много здраво всеки ден, за да срещна Мейуедър и да оставя следа. Това е страхотна възможност и съм щастлив, че я имам. Ще дам всичко от себе си и ще покажа качествата си. Мисля, че съм по-бързият боец. Ще използвам своите оръжия срещу него."

"Никога не е имало японски боец, който да срещне Флойд Мейуедър на ринга. Като атлет това е огромна чест и предизвикателство. Искам да направя голямо впечатление. Искам цялата боксова общност, цяла Япония и целия свят да бъдат развълнувани от мача. Ще отида там, вярвайки в себе си и с готовност да се докажа", допълни Насукава.