Опитният промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на британеца Тони Белю (30-2-1, 20 КО) заяви, че неговия клиент иска да проведе двубой с абсолютния шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО).

"Тони ми се обади 20 минути след срещата на Усик с Гасиев и ми заяви, че иска мач с него. Обадих се екипа на Усик и им заявих, че срещата трябва да се се проведе в тежка категория, защото Тони в момента се бие в тази категория и се чувства добре там. Но малко по-късно Тони отново ми се обади, за да ми каже, че иска да се срещне с Усик в полутежка категория, защото иска да стане абсолютен световен шампион", заяви Еди Хърн.

"Много хора смятат, че Усик е най-добрият боксьор, без значение от тегловата категория. Не знам дали това е така, но без съмнение той е сред първите трима. Така че, ако Белю го победи, в какво ще го превърне тази победа? Това е просто лудост. Имаме добри шансове да организираме този мач. Работата ми е да организирам този двубой, защото Тони Белю го заслужава", добави Хърн.

Преди по-малко от две седмици Усик стана абсолютен световен шампион в полутежка категория, след като победи убедително по точки руснака Мурат Гасиев насред Москва, обединявайки титлите на IBF, WBA, WBC и WBO.