Шампионът на WBC, WBA и IBO в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) за пореден път нападна мексиканската суперзвезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) преди дългоочаквания им мач реванш на 15-ти септември в Лас Вегас.

Непобеденият шампион нарече предстоящия си противник "лъжец", който няма никакво уважение към бокса и неговите фенове, след като по такъв нагъл начин се справил със ситуацията около двата положителни допинг тест, които даде през февруари тази година.

"Канело? Той не е шампион. Той е лъжец, който не уважава бокса и неговите фенове. Искам да остана световен шампион и да върна всички колани вкъщи. Готов съм да взема главната роля в поредното драматично шоу", заяви Головкин.

36-годишният Генади Головкин е притеснен от дребните наказания, които Алварес получи за двата положителни допинг теста. Роденият в Казахстан боксьор не смята, че Алварес е получил адекватно наказание. Мексиканецът пък през цялото време поддържа теорията, че консумация на замърсено месо е довела до положителните тестове.

"Бях ли разстроен от факта, че Канело даде положителните тестове? Да! Но бях по-разтроен от екипа на Канело. От извиненията, които направиха, от отношение им и от реакцията на Канело. Тогава те показаха, че нямат никакво отношение към спорта и феновете. Те показаха истинските си лица. Те са фалшиви. Загубих цялото си уважение към него. Канело не е най-голямото име в бокса, а най-големият скандал", заяви Головкин.