Дерек Чисора обяви за Sky Sports News, че един от противниците му на професионалния боксов ринг Дейвид Хей е неговият нов мениджър. Хей нокаутира Чисора през 2012 година, но е приел да помогне на своя дългогодишен съперник предвид реванша с Дилиън Уайт на 22 декември.

,,Това е проект. Проект, който изискваше много време, за да взема окончателно решение“, заяви Хей. ,,Трябваше внимателно да помисля наистина ли искам това да се случи. Дерек е много тежък характер, не е лесно да се работи с него. Но аз съм позитивно настроен. Той все още не е разкрил пълния си потенциал. Представете си, ако се бие във върхова спортна форма. Представете си, ако видите на ринга човек, който никога сте виждали преди. Той се нуждае от добре приготвена храна, почивка и един пълноценен тренировъчен лагер. 9 или 10 седмици ще са напълно достатъчни и ще видите нещо специално“, добави 38-годишният британец.

Неговият съперник на ринга Чисора също говори относно предстоящото сътрудничество между двамата. ,,Обядваме заедно и говорихме. Той не изглеждаше сигурен в това, че го иска, но аз знаех, че той има интерес. След малко той ми каза „Нека го направим!“, сподели 34-годишният Чисора.

Британецът нокаутира в последния си бой на ринга Карлос Такам през юли. Уайт от своя страна победи Джоузеф Паркър в същата вечер и преговорите за двубой с Чисора са налице още от двубоя им през декември 2016 година, когато Уайт спечели след съдийско решение. Хей си припомни как е смятал, че Чисора няма как да бъде на топ ниво отново. ,,Мислех, че той няма какво да покаже повече. Но боят с Карлос Такам ме опроверга. Карлос е мой бивш спаринг партньор и честно казано, очаквах да победи Чисора. Бях много изненадан от сърцатия дух, агресивността и волята на Дерек да спечели този мач. След като видях това лице, аз промених своето мнение за него“.

Чисора сподели, че в момента, в който Дейвид го е отписал, му е станал истински фен. Той добави и за предстоящата битка с Уайт. ,,Ако той ме нокаутира в първия двубой, никой нямаше да говори за евентуален реванш. Но някои смятат, че аз победих, други са за него, трети пък казва, че двубоят е бил равен. Сега, трябва категорично да има победител. Искам този мач-реванш и ще го направим заради феновете“, сподели Чисора.

Неговият нов мениджър Хей смята, че Дерек е спечелил първия двубой с Дилиън и иска от Чисора нокаут в реванша с Уайт. ,,Дерек може да шокира света и да стане претендент за световната титла. Може ли да си представите Дерек да нокаутира Дилиън? Наистина вярвам, че ако е на 100% готов, безпощаден, в чудесна физическа форма и със солиден тактически план от неговия треньор Дон Чарлс Дерек ще победи с нокаут Дилиън“, завърши Хей.