Антъни Джошуа изглежда е в пълна бойна готовност преди следващия си двубой. Уотфордският боец наскоро разкри пред talkSPORT, че ще се завърне на ринга на 20 или 21 септември на стадион "Уембли" в Лондон. Междувременно той е насочил погледа си и към победителя от дългоочаквания сблъсък за обединяване на всички титли между Тайсън Фюри и Олександър Усик, след като те изпълнят споразумението си за два мача.

Междувременно Джошуа продължава да се подготвя и наскоро качи клип, на който се вижда как тренира във фитнес залата след изтощителна сесия в четвъртък. Британецът демонстрира шеметната си бързина, докато пуска ръцете си, а феновете на бокса го наблюдават с изумление.

Реагирайки на видеото, един от поддръжниците написа: "Най-бързият в тежка категория в света". Друг написа в Туитър: "По-бързо от бързо." Трети добави: "Демон на скоростта".

Битката, която Джошуа наистина иска, е дългоочакваният изцяло британски сблъсък с Фюри. И двамата мъже неколкократно са водили преговори за среща помежду си, но това може да се промени съвсем скоро. Председателят на General Entertainment Authority на Саудитска Арабия, Турки Алалшик, наскоро посочи двубоя между Фюри и Джошуа сред трите най-желани от него двубоя.

И според Джошуа двамата са на "една и съща вълна", когато става въпрос за този двубой. В разговор с Джон Джаксън от talkSPORT преди състезанието от Формула Е Монако E-Prix миналата седмица Джошуа заяви: "Ние сме на една и съща вълна и той също е на една и съща вълна с феновете. Той се опитва да изпълни това, което искат феновете, знам, че те искат този голям бой с Тайсън Фюри и той работи върху това“.

„Но Фюри има своите ангажименти с Олександър Усик, така че трябва да се уверя, че оставам фокусиран и дисциплиниран, да продължавам да пресичам противниците, за да мога да се приближавам все повече и повече до възможността аз да се изправя срещу Тайсън Фюри."