Промоутърът Алекс Красюк се надява, че психическата сила на Олександър Усик е ключовото качество, необходимо за детронирането на шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. Украинецът ще опита да се превърне в безспорен шампион по-късно този месец в Рияд, Саудитска Арабия.

Титаните в тежка категория Усик (21-0, 14 нокаута) и Фюри (34-0-1, 24 нокаута) най-накрая ще се срещнат, след като Фюри получи порезна рана по време на спаринг в началото на февруари, поради което двубоят за безспорната титла беше отложен от 17 февруари за 18 май.

Въпреки че безспорният двубой ще се състои след две седмици, Красюк все още се опасява, че двубоят изобщо няма да се състои, и многократно призова Фюри да вземе необходимите предпазни мерки, за да предотврати по-нататъшни наранявания.

„Надявам се, че този път Тайсън ще си сложи каската, защитната екипировка и няма да си нарани веждата или каквото и да е друго, което може да си нарани, и че този път битката на 18 май ще мине така, както трябваше да мине през декември и след това през февруари“, заяви Красюк пред Sky Sports.

"Това е битката на живота. Целият свят я чака. Нека се молим за Тайсън и да очакваме, че този човек ще излезе на ринга".

За последен път Усик се боксира през август срещу Даниел Дюбоа, след като Усик беше ранен от удар, който беше обявен за под пояса и непозволен, но екипът на лондончанина смяташе, че го е ударил в тялото.  Промоутърът на Фюри Франк Уорън определи украинеца и екипа му като "плачковци" и също обжалва решението.

Красюк скочи в защита на своя сънародник и боец, когото е промотирал през цялата му професионална кариера, като отхвърли твърденията на Уорън, че Усик е слаб в тялото. "Когато един човек получи удар в областта под носа, той обикновено страда", добави Красюк. "Това се случи в боя с Дюбоа... и е нормално не само за Усик, но и за всеки мъж да страда от ниски удари. Това е причината, поради която тези удари са незаконни в бокса и забранени, като се контролират стриктно от съдията."

Красюк също така обясни, че ключът към победата на Усик ще бъде силата на духа, сърцето и дисциплината му.

"Мога да ви кажа за тайното оръжие на Усик, единственият проблем е, че то не е тайна", добави Красюк. "Неговото оръжие са умът, сърцето, опитът и боксовите му умения. А основното нещо при него, което го различава от Тайсън Фюри, е неговата дисциплина. Това е, което го прави велик и е най-силното му оръжие".