Вчера в Лас Вегас (САЩ) се проведе пресконференция преди двубоя между мексиканския шампион в супер средна категория Саул Канело Алварес (60-2-2, 39 нокаута) и неговия сънародник Хайме Мунгуя (43-0, 34 нокаута). Този път беше забавно. Двамата едва не се сбиха на пресконференцията.

Думата взеха промоутърът на претендента и бившият промоутър на шампиона Оскар де ла Оя (Golden Boy). Той умишлено провокира Канело. Бившият боксьор успешно влезе под кожата на Алварес, като му напомни за провалените му допинг тестове и заяви, че те са го направили суперзвезда.

„Звучи така, сякаш има нужда да му се напомни кой го е направил звезда. Искам да го кажа ясно. Имам само уважение към него. Искам да кажа, че рекордът му и уменията му говорят сами за себе си. Но той не промотира този бой, а просто ме обиди. Сега ви напомням, че Golden Boy изгради кариерата на Канело от нулата. Промотирал си за компания, която носи име - моето име. Така че покажи малко шибано уважение“.

„Единственото, което този шибаняк направи, беше да се опита да открадне пари от бойците си. Глупак, който ще продаде и майка си! Нека не забравяме, че дойдох в Америка, когато вече имах име - Канело. Той само се възползва от мен, без да похарчи и стотинка. Между другото, плати ли вече на Головкин? Разкажи на всички за времето, когато се опита да го изнудиш за парите му. Ако не бях привлякъл адвокатите си, ти също щеше да ме прецакаш. Всичко, което този пич прави в бокса, е измама. Бих искал да се обърна към всички боксьори, които работят с този пич. Първо си намерете добри адвокати. Защото той определено краде парите ви“.