Еди Хърн е убеден, че мачът Девин Хейни - Райън Гарсия ще бъде обявен за несъстоятелен. „Крал Рай“ даде положителна проба за забраненото средство Остарин в два теста допинг теста, направени около победата му над Хейни преди по-малко от две седмици.

На 20 април Гарсия свали три пъти Хейни по пътя към победата със съдийско решение в Barclays Centre в Ню Йорк. Но този резултат вече е подложен на съмнение, след като 25-годишният Гарсия получи положителна проба в два теста за допинг на VADA, направени ден преди и в деня на двубоя с Хейни.

В един от тестовете той показа положителен резултат и за метаболит на нандролон (19-норандростерон), но този резултат все още не е потвърден, докато се подлага на допълнителен лабораторен анализ.

Хърн, който има дългогодишни отношения с Хейни и често го промотира от 2019 г. насам, смята, че е "много вероятно" резултатът да бъде заличен от досиетата и на двамата бойци, след като въпросът бъде решен. Това ще върне непобедения рекорд на Хейни, който загуби за първи път в кариерата си на професионалист срещу Гарсия.

„В лагера на Девин Хейни са разстроени, ядосани и, разбира се, искат този двубой да не се състои, което е много вероятно, бих казал", заяви Хърн пред iFL TV. „Независимо от начина, по който това е попаднало в системата на Гарсия забраненото вещество. След като битката се състои, а ти си доказал, че това е попаднало в системата ти, битката не се е случила на честна основа. И той е бил с килограм и половина повече, така че Девин е много ядосан“.

„Той дойде с килограм и половина над нормата, значи има в системата си препарати за подобряване на представянето. И аз съм победен, направи ми услуга. Но трябва да дадеш на Райън неговата възможност. Както казах, аз съм бил от другата страна (Конър Бен). Не познавам Райън Гарсия, нямам представа дали е мамил, или не. Но както казах, в тази ситуация, казвал съм го и преди, виновен до доказване на невинност, и той ще трябва да премине през изслушванията си. Не знам дали той ще има устойчивостта да премине през този процес, защото съм виждал как той пречупва хората. Но сега ще трябва да премине през кошмарен процес, за да изчисти името си“.