Тайсън Фюри може би ще използва "мръсни трикове", за да се превърне в безспорния крал на тежката категория. Циганския цар ще се опита да стане първият човек, управлявал цялата дивизия от близо 25 години насам, когато се изправи срещу Олександър Усик в Саудитска Арабия на 18 май. 35-годишният Фюри е фаворит на букмейкърите за победа в битката в Рияд и за първия неоспорим крал в тежка категория след британеца Ленъкс Люис.

А бившият шампион в полутежка категория Джони Нелсън няма да се изненада, ако той използва някои от тъмните изкуства, за да вдигне ръката си. Той заяви пред Sky Sports: "Тайсън е боец и след като удари гонга, ще опита всичко, което може да му се размине, докато съдията не му каже да се спре. Ще се стигне ли до физически сблъсък? Да. Ще използва ли всички мръсни трикове, които могат да му се разминат?“

„Той трябва да го нагруби, да се наведе върху него, да го удари ниско, да го бутне на пода, да се изправи в лицето му, да си търка ръкавицата в лицето му, да прави всички нестандартни неща. Той трябва да накара човека да се разтрепери, за да се чувства комфортно."

Мнозина отписаха шансовете на Усик да спечели по експлозивен начин битката в пустинята. Но не и Нелсън, който е категоричен, че хитрият южняк може да го изхвърли от терена. 57-годишният бивш шампион добави: "Мисля, че и двамата мъже могат да спечелят с нокаут, без съмнение. С всеки следващ двубой Усик се чувства все по-комфортно в тежка категория. Знам, че е имал петима спаринг партньори в тежка категория, говорил съм с трима от тях. И те казаха, че с напредването на рундовете той е ставал все по-силен и се е справил с всичките петима. Смятаме, че физиката на Фюри ще бъде голям проблем за Усик. Но физиката на Тайсън Фюри е неговият ръст, обхват и скорост, а не силата. Скоростта води до сила - и двамата бойци могат да бъдат нокаутирани".

Ако Фюри претърпи първото си поражение в историята чрез брутален нокаут, Нелсън смята, че кралят на WBC ще прекрати кариерата си. „Ако Фюри бъде нокаутиран, след като бе свален и от Франсис Нгану, той ще се откаже. Гордостта му на боец ще го накара да се разпали вътрешно, без значение какво казват пиарите му, ако това му се случи, той трудно ще го приеме. Той каза преди, че трудно ще приеме загубата от малък състезател в полутежка категория. Така че сигурно ще бъде така“.