Легендата на UFC Конър Макгрегър призова Канело Алварес и Оскар де ла Оя да се бият с голи ръце. Неговата идея идва само няколко дни, след като ирландеца стана съсобственик на боксовата промоция Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). "Бих се радвал тези двамата да се бият в Bare Knuckle Fighting Championship", написа Макгрегър в Туитър. "Сваляй ръкавиците и се бий, b****!"

Де Ла Оя промотира Алварес в продължение на десетилетие, но отношенията им приключиха при лоши отношения през 2020 г., като мексиканецът дори заведе дело за 280 млн. долара срещу Golden Boy Promotions. Де Ла Оя разгневи Алварес на пресконференцията за двубоя му срещу Мунгуя този уикенд, като повдигна въпроса за неуспешния му тест за забраненото вещество кленбутерол преди реванша с Генади Головкин през 2018 г.

"Да, няколко пъти съм бил на рехабилитация", заяви Де Ла Оя. "Да, в живота ми е имало някои наистина ниски моменти. И да, имаше моменти, в които работата не беше мой приоритет въз основа на психичното ми здраве, което бях пренебрегвал толкова дълго време. Но това не променя факта, че Golden Boy изгради Канело през този период".

Алварес обвини Де Ла Оя, че се опитва да открадне вниманието от Мунгуя, и призна, че е готов да удари промоутъра. "Този идиот, този тук вляво от мен, се опитва да не забравя, че аз вече бях Канело, когато дойдох в Съединените щати, и че той само се възползва от името ми. Единственото нещо, за което идва, е да открадне вниманието от Хайме Мунгуя", заяви Алварес и добави, че ако е бил по-близо до него е щял да го удари.