Руснакът Дмитрий Бивол защити пояса си в лека тежка категория на WBA след успех с единодушно съдийско решение над канадеца Жан Паскал в двубой, игран в Атлантик Сити.

27-годишният боксьор се справи безпроблемно със съпротивата на съперника при третата си защита, след като спечели почти всички рундове срещу канадеца.

Двама от съдиите дадоха предимство на руснака от 119:109, а третият отсъди 117:111 в полза на шампиона.

Най-тежкият момент в мача за Паскал настъпи в четвъртия рунд, когато Бивол го намери с десен прав. Той продължи да бъде по-настоятелен и се поздрави с крайния успех след 217 удара в обсега на Паскал срещу 60 за съперника.

"Опитах се да го нокаутирам, но не се получи. Въпреки това показах своите боксови умения", заяви след края на мача Дмитрий Бивол, който вече е с баланс 15-0, 11 от които с нокаут.

36-годишният Паскал е изиграл сблъсъци с някои от най-сериозните опоненти по време на 13-годишната си професионална кариера. В двубоя с Бивол обаче той не изглеждаше в добра спортна форма, като предишната му загуба бе от Канело Алварес през юни 2017 година.

В последния си мач преди срещата с руския шампион той победи бившия състезател по хокей Стив Бос след нокаут през юли. /БГНЕС