Бъдещият опонент на най-успелия българин на професионалната боксова сцена Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) - Хюи Фюри (21-1, 11 КО), се закани да нокаутира родния атлет и да си тръгне като победител от София.

23-годишният британец, който държи титлата на Великобритания в тежка категория, ще се изправи срещу Кобрата на 27 октомври в зала "Арена Армеец". Победителят от срещата ще стане задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация(IBF), където шампион е британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

"Това е срещата, която искам. Тренирам усилено за нея и нямам търпение. Не ме притеснява, че двубоят ще се проведе в България. Аз съм много по-различен боксьор, най-вече психически, спрямо това, което бях преди година. Отивам в България, за да спечеля, при това с нокаут, защото не искам да се доверявам повече на съдийски решения", заяви Фюри.

"Чувствам се добре, изградил съм много силен отбор около себе си. Сигурен съм, че ще бъда в най-добрата си форма за предстоящата среща. Не ме е страх от нито един опонент на ринга. Знам, че мога да стана световен шампион и нямам намерение да си губя времето си. Ще видите един много различен Хюи Фюри от това, което показах срещу Джоузеф Паркър преди година", добави британецът, който загуби от Паркър чрез много спорно съдийско решение.

Хюи Фюри

източник: Gulliver/GettyImages

"Моят живот в момента е съсредоточен само върху бокс, ядене и пак бокс. Не ме вълнуват социалните мрежи, не ме вълнува нищо друго. Обичам предизвикателството, ще ми бъде по-лесно и ще бъда по-уверен да боксирам с Пулев в София, отколкото той да дойде във Великобритания. Резултатът навсякъде ще е един и същ – нокаут в моя полза", завърши следващият опонент на Кобрата.

Неговият баща и треньор Питър Фюри също уверено заяви, че не вижда никакъв проблем в това срещата да се проведе в София.

 

"Хюи натрупа огромен опит за възрастта си. Може да е на 23, но се боксира, откакто проходи. Нямаме никакво намерение да си губим времето. За да е най-добрият в света, трябва да победи най-добрите. Кубрат е стъпка в тази посока", заяви Питър Фюри.

Нямаме търпение да се качи на ринга и не бягаме от никого. Пулев е труден съперник, корав, постоянен и много търпелив. Не бива да се подценява. Той е от боксьорите, които са сред най-добрите на планетата. Искаме такива мачове, а не някакви лесни срещи. Този среща ме вълнува. Ще бъде тежка вечер за Хюи, от която обаче може да спечели много", добави опитният треньор.