Горд съм като българин с този Незабравим майстор Андрей Желязков! Ще се помни мача на България с Франция от квалификацията за световното... играна на 9 октомври 1977г. Платини и компания пповедоха с 2:0,но благодарение на Жужо изравнихме през второто полувреме. Пропуснахме дузпа и Франция се класира... Върнахме им го на 17.11.1993година! Браво ЖУЖО!!!
За подобни провинения Берое бе изваден от А група навремето !
на днешния ден 23май1971г. в епичен мач Берое победи Левски с 2:1, за купата на Съветската армия! Головете отбелязаха - капитана Георги Белчев и виртуоза Киров. За Левски се разписа типеца Стоянов.
Да си спомним за онези всички таланти - българи, изградила беройската школа! Те създваха емоцията в Нас, с майсторството и ВСЕОТДАЙНОСТТА си за любимия клуб! Да си спомним за Георги Стоянов"бръснара", "цукито" Тодоров....великият Петко Петков! Поклон!!!
На този ден 23май 1971г.,т.е. преди 51 години се състоя епичния мач между Левски и берое за купата на Съветската армия1 И двата отбора играха само с български изявени футболисти! те бяха плод на своите школи и играеха на световни първенства. На вратата на Левски бе Бисер Михайлов...една заслужена легенда в българския футбол! Нека се поклоним на славните вратари от фамилията....Михайлови!!!
Кой ще се сети да потърси младите украински мъже, избягали по нашето Черноморие ! В скъпите коли за укритие или дезертъорство!
Беройцци сме великодушни! Нека Вия помогне да имаме български отбор в Шампионската лига!
На стадиона в Киев и хотел Днепър ... бяхме приети като роднини, а Николай Галов ( светла му памет) като коментатор, бе изключително впечатлен и горд от беройската армада!
Поздрав за всички славни беройци! Апотеоз бе мача ни с Динамо Киев, където в мирни времена се надигравахме с клубния шампион на Европа и СССР! А балканският шампион Берое бе съставен от класни български играчи! Поклон пред висички тях!!!
Поклон пред Гунди, като човек и всенароден любимец! Помня гола му на Уембли, как от центъра надбяга цялата защита на англичаните и мушна топката на вратаря Бенкс! Велик миг и повод за гордост, като българин! На другия ден имах класна по български и последвах примера му...
Когато побеждава е велик и обратно - драскачите (разбирачи) го упрекват! Не виждате ли, че в този скъп спорт много от западн(а)ите държави нямат такъв тенесист! В този мач гришо нямаше необходимата свежест. Нека го подкрепяме ВИНАГИ , както сънародниците по света!
Престижна победа! Браво за целият екип!
Великолепен Гришо! Гордостта на България и цяло Хасково, в света на спорта!
Тези първо да си платят задълженията към НАП!
На тези трябва някой да им разкаже за режима и класата на ДИМИТЪР ЯКИМОВ!
Tези, като нямат келепир са готови да офейкат!
Гордост на България пред света!
Поклон пред този изключителен футболист! Незабравим тандем с Чико Дерменджиев!
Тези спънати коне могат ли да вкарат... и един гол! Да започнат от Б група. Петко Петков сам имаше над 60 гола в началото на 70-те години! Вечна му памет!!!
Новодошлите трябва да се запознават с историята на Берое, като балкански шампион! Поколенията славни играчи не се плашеха с кой противник играят и вкарваха голове. Тези новите са ялови!!!
Браво на българските момчета и Тони Тасев! Така трябва да се "разправят" и с .... ЦСКА и Левски!
Навремето Берое обърна Славия (на Овча купел) от 2:0 до 3:2, с три гола на Стойчо Младенов! След това съдийско подлагане до 4:3, краен резултат!
Bai... отиди да си ВЗЕМЕШ курс по български за началния курс и тогава се учи да пишеш по форумите!!!
Не живея в Хасково от 1970г,но.... гордея се и тръпки ме побиват, като имаме такива спортисти- гордост за цяла България!!! Ще спомена само-Ванч Дерменджиев-баскетбол, Антонио Кръстев-щанги, Иван Динков-борба! Слава за Хасково!
Световна купа бе глупаци! За Европейската купа се състезаваше Петър Попангелов... и нямаше равен в елита!
Знаменит играч! Помним комбинациите му с Ривера при онзи мач 4:3 в Мексико! Да не забравим обаче и славният ни български отбор, който поведе на адзурите с 3:1 в София... и само головете на Прати бяха разликата!
Браво Радо! Настръхнахме от гордост, след последният ти финал! Спомних си успеха на Пепи Попангелов, преди много години...за европейската купа! И двамата "отвяха" световната конкуренция!
Видях през октомври в Лисабон и Порто как се тренира на осветление. Не трябва да злословим срещу нашият диамант, при тази конкуренция. Самият факт, че Гришо е там, в този скъп спорт е повод за гордост.
Благодарение на неговото присъствие се народиха и тези много "разбирачи"!...Считам,че дълги години няма да имаме такъв комплексен тенесист, с по-предно класиране!!!
Хасково се справи с Австралия!
При тази чудовищна конкуренция... браво Гришо!
Браво ! Везенков-старши също ни радваше сърцата! Боец от класа!
  • 1