23май 1973година. Паметна дата!!!
Да си спомним ! В Пловдив за купата в полуфинал (КСА), Берое "прегази" Левски-Спартак с 2:1.
Георги Белчев откри с остър шут по диагонала от лявото крило, а Стоянов(типеца) изравни в 36-тата минута.
Второто полувреме бе апотеоз за Берое! Димитър Димитров нахлу на няколко пъти в наказателното поле . При последното събаряне съдията се осмели да даде дузпа.... Борис Киров хладнокръвно я мушна покрай Б.Михайлов и агитката на Берое (огромна, под ръководството на Чонката)изригна!Левски, нашия абонат бе на колене....Хвала на всички беройци от този отбор!!!
Този Цецко иска да догони .... спортните успехи на доказано име като Сашо Диков, но явно е вманиечен и далече от истината!!!
Изкарайте ореола на Евгени Бакърджиев - "Мавзолея" за продан....Ще изкарате средства от него !!!
И за морски тюлен не ставаш сине, ти си ..............!
В Египет числото 7 е символ на вечния живот. В Гърция - на бог Аполон! Нека твоята звезда там горе не угасва! Ние старите беройци се прекланяме пред таланта ТИ! Помним всички славни мачове! Да не забравят всички запалянковци, че ТИ си Наш български символ и се гордеем с ТЕБ!!!
Това go6e изглежда е било обладано от комунистите, преди да се роди!!!
Да благодарим на Яспер де Мюнк за всеотдайността! Да не забравим и легендите на Берое, които и в Нидерландия помнят наравно със знаменития Кройф! През 1972-1973година западната преса пишеше за Берое...."Един отбор шета из Европа"! Наравно с Аякс!
Компетентни по всичко!!!
За този средняшки отбор и с още толкова да намалят заплатите е малко!!!
Не тъгувай за чуждата софра. Тя и с малко ще оцелее...Милиони за второстепенни футболисти не даваме. Мисли за двата софийски гранда, как ще спастрят или намалят високите си заплати... Берое , с няколко пъти по-малък бюджет е почти равностоен на терена с гореспоменатите псевдо(измислени) "гиганти"! И ако няма странични фактори, пак ще им правим изненади...
Не си стар Попе, а си можеш...Докажи го пак за Нас и Националния отбор! Ние сме за теб и те подкрепяме!
Нека Херо да надгражда, а Томаш да продължава да работи...и да се учи!
На тези Антов и Малинов всяко влизане е за картон! Като няма кой да свири нарушенията им те получават това чувство за превъзходство, което имат и ЦСКА-рите, също само с два удара , единия от фал. Такъв фал имаше на Антов преди това, но няма кой да го отсъди....
Херо това е справедлива кауза! Браво за смелостта. Ако съдията на мача с ЦСКА бе свирил нарушенията на този Антов, / при идентична ситуация на гола/ резултата ще бъде друг. Странно , тези ситуации не се разгледаха и от коментаторите на мача. ..
Браво и на Славия! Така се ражда и новата надежда за възход на българсия футбол!
Защо никой не попита- как се плащат заплати х няколко хиляди евра за треторазрядни футболисти?
Винаги левскарите са с по-големи възможности /предимство/ от другите отбори, да вземат някой по-читав футболист... С какво право? Накрая стават пак контингент на отбори като Берое- с многократно по-ниско възнаграждение!
Браво на Йосифов! Бе истинския капитан, с изяви за гордост! Срещу Нас бе германски отбор, който ми напомни за мача с ГДР през 1970г. с неподражаемия Златанов. И преди и сега.. с Цецо Соколов срещнахме накрая бронираната стена... От нашия кръгозор, трябва да не сме максималисти и да благодарим на момчетата за добрите моменти, в този изтощителен турнир!
Петко обичаме те, ти си в нашите сърца... завинаги! Твоят талант и звезда са недосегаеми!
Легенда и кумир! Настръхвам при мисълта.... Петков е нашият Кройф! Боготворим го за прекрасните мигове, които ни е доставил! Заради него пълнехме стадиона! Неподражаема класа...влезеше ли в наказателното поле на противника...очакваш магическият му финт и докосване за гола/ за младите - сравнение с Меси/! През сезон 1071г, в БРФГ от 90 гола, Петков бе авто на 2/3 от тях. Рекорд, който никой не споменава, но той е за Гинес и надали ще се повтори! През 1972г. завоювахме бронзовите медали, а след края на последния мач...Петков бе понесен на ръце и съпроводен от многохилядните запалянковци / и това от стадиона до хотел Верея!/. Каква почит, каква еуфория! За този незабравим миг си заслужава човек да живее!!! Петко, ти си
Браво на Йосифов!Това е истинския капитан, истинска гордост ни достави! Напомни ми за Златанов срещу ГДР /Бранденбургската врата/ през 1970 г. Такива са германците тогава и сега! Брониран блок срещу Цецо на амбразурата!
Херо и Камбуров ще "озаптят" тези канарчччета! Успех беройци!
Много време бяхме с очаквания! Да се надяваме на непримиримостта и опита на Херо! В отбора трябва да има и беройския дух , който се създава с присъствие на местни играчи! Дано и някой да го разбере. Тогава и публиката ще се завърне на стадиона! Петков, Киров, Димитров , под вещото ръководство на Младенов - победиха Юве с 2:1 на празника на старата госпожа. Хвала на класата им....
Прелетни птици много.... Освен класата на Камбуров, трябват и играчи с душа и сърце , като Георги Стоянов - Бръснара, Васко Драголов, Киров и Петко Петков!Юве, Атлетик Билбао , Аустрия Виена още ги помнят!
Преди 46 години, на 23май1973г. Берое победи Левски в Пловдив с 2:1. Това бе мач за купата на Съветската армия. Голмайстори бяха Белчев и Борис Киров за Берое и Стоянов за Левски. И двата отбора играеха само с български момчета, но от КЛАСА. .. Да си спомним и за тяхната всеотдайност!!!
Преди 46 години, на 23май1973г. Берое победи Левски в Пловдив с 2:1. Това бе мач за купата на Съветската армия. Голмайстори бяха Белчев и Борис Киров за Берое и Стоянов за Левски. И двата отбора играеха само с български момчета, но от КЛАСА. Да си спомним за тяхната всеотдайност... и тази на Камбуров. През 1982г. имах играчи в "Граничар" Свиленград, но можехме да мечтаем за такива като Марто!
Преди 46 години, на 23май1973г. Берое победи Левски в Пловдив с 2:1. Това бе мач за купата на Съветската армия. Голмайстори бяха Белчев и Борис Киров за Берое и Стоянов за Левски.
И двата отбора играеха само с български момчета, но от КЛАСА. Да си спомним за тях и да ги поздравим за сърцатата игра!
Без Педро и Камбуров, следва да си ходят всички! Няма да има нищо за гледане!
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
На 23.05.2018г. се навършват 45 години(23.05.1973г) от паметната победа на Берое над Левски за Купата...Мача се игра в Пловдив и победихме с голове на Белчев и Киров от дузпа в последните минути. Поклон пред играчите от незабравимия отбор!!! С класа, себераздаване, атомно нападение - готово да разпечата всяка врата - Вие оставате в нашите сърца! Нека младите последват Вашия пример!
Коментарът беше изтрит. Моля, спазвай правилата
Не ни трябват подобни "шамари" за славната история на клуба!
Вземете пример от играта и головете на "Ботев"!
Тогава публиката ще "повярва" и се върне на стадиона!!!
  • 1