Седем медала за страната ни завоюваха българските състезатели на международния турнир с ранг G1 Slovenia Open, който се проведе в Любляна този уикенд. Нашите бойци премериха сили между над 1500 състезатели и защитиха достойно българския флаг. Равносметката от състезанието е 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала за България.

Денис Димитров - Рицаря пребори всичките си противници и завоюва златото в кат. до 53 кг. Другото злато донесе Ларен Нур Райчева в кат. до 41 кг кадети. При юношите в кат. до 55 кг, със злато се окичи и европейският шампион Даниел Ладжев.

Отново героични битки и победи дойдоха от световния шампион Александър Джорджев. Травма на ръката не спря нашето момче и въпреки болката, той успя да наделее в няколко поредни битки и да спечели сребърен медал в категория до 63 кг при юношите.

Разлика от само 2 точки го раздели от златото. Александра Георгиева също спечели сребърен медал в категория до 44 кг кадети. Бронзовите отличея за България донесоха Ина Синурлийска в кат. до 47 кг. при кадети и Диана Благоева в кат до 41кг.

Останалите родни състезатели също се представиха добре, но не успяха да стигнат до медалите. Участниците ни бяха придружавани и подкрепяни от треньорите си Станимир Лазаров и Ангел Кирчев от ТК Херея, Венцислав Михалчев от СК Гладиатор, Йордан Господинов от ТК Турбо, който подкрепяше и състезателите на ТК Августа.

В същото време в Египет, късметът не беше на страната на националите ни и въпреки усилията си те не успяха да стигнат до финалите на турнира Egypt Open.