Отборите от Първа лига приключиха зимната си подготовка, като изиграха редица контроли, работиха доста активно по селекцията и за пореден път през зимната пауза осъществиха редица входящи и изходящи трансфери.

По традиция водещите ни отбори Лудогорец, Левски и ЦСКА привлякоха най-много внимание.

Лудогорец

Шампионите отново показаха отлични умения в трансферната политика и продължиха с надграждането и увеличаването на конкуренцията в състава. В Разград акостираха четири попълнения от сериозна величина - националният страж Пламен Илиев от Астра, талантливият халф Серкан Юсеин от Ботев Пд и румънският опитен полузащитник Адриан Попа, който ще играе като преотстъпен до края на сезона от английския Рединг с опция за закупуване и бразилският халф Дейвид Рибейро. Междувременно „орлите” се разделиха с Густаво Кампаняро и преотстъпиха нападателя Жуниор Брандао на бразилския Гояш.

Натанаел (650) - Защитникът на “орлите” продължава с добрите си игри и се намира в отлична форма. Бразилецът записа гол и три асистенции през първия полусезон, а по време на зимната подготовка реализира и три попадения, като се превърна в голмайстор на разградчани в контролите.

Адриан Попа – Румънският национал има 22 мача с 3 гола за северната ни съседка и определено внесе още повече класа в халфовата линия на Лудогорец. Той взе участие във всички контроли на тима и успя да се разпише веднъж.

Клаудиу Кешеру (1310) – Нападателят участва в 18 гола от последните 12 мача на разградчани, след като реализира 13 попадения и асистира за още 5. "Орлите" са спечелили 6 от 7-те си

мача срещу Верея в елита, а румънецът е отбелязал най-много голове – 5.

При Левски и ЦСКА зимната пауза се оказа доста по-турболентна.

Левски

„Сините” смениха ръководството си, треньорския щаб и решиха да заложат на българското при трансферната си политика. Столичани привлякоха няколко ярки фигури и добре познати играчи - вратарят Николай Михайлов, защитникът Живко Миланов, халфът Мартин Райнов от Берое и нападателят Валери Божинов от Ботев (Враца). В същото време левскарите се разделиха със звездата си Габриел Обертан, Аймен Белаид и преотстъпиха под наем Ривалдиньо в румънския Виторул.

Давиде Мариани (630) – Полузащитникът бе един от най-полезните играчи на тима през първия полусезон, като записа участие във всички срещи, реализира 6 гола и асистира за още 6. Той бе и водещият голмайстор на „сините” по време на подготовката, отбелязвайки 3 от общо 5-те попадения на тима.

Валери Божинов (750) – Нападателят демострира изключителна ефективност преди зимната пауза и напомни за най-добрите си дни във футбола. Той записа 11 мача и отбеляза 7 гола за врачани в Първа лига. 32-годишният играч показа нюх пред гола и в предишния си престой на "Герена" през календарната 2014 година, когато записа 8 попадения в 20 мача.

ЦСКА

При ЦСКА също не лиспваха емоции след светкавичната раздяла със старши треньора Нестор Ел Маестро и неговата смяна с Любослав Пенев, а трансферите бяха предимно в една посока – изходящи. Армейците се разделиха с бранителите Александър Дюлгеров, Станислав Манолев и младата звезда Кирил Десподов, който бе продаден на италианския Каляри. Единственият „входящ” трансфер бе този на нападателя Али Соу, след като „червените” откупи правата му от италианския Киево. Таранът се обвърза с клуба за още 3 години.

Черниаускас (560) – Стражът взе участие в 19 от 20-те срещи тима досега и записа 11 „сухи” мрежи – най-много от всички вратари в елита, а и „червените” нямат допуснат гол в 3 от последните си 4 двубоя срещу Черно море.

Николай Бодуров (610) - железният капитан на армейците е незаменим в ариергарда на тима. Той записа пълно игрово време в 19 от 20 двубоя досега и е с основен принос за 11 от 12-те "сухи мрежи" на "червените", които нямат поражение от Черно море в 11 поредни мача.

Ботев Пловдив

Пловдивските грандове Ботев и Локомотив също направиха корекции в съставите си, а „канарчетата” бяха особено активни на трансферния пазар и смениха половината си отбор.

„Жълто-черните” привлякоха в редиците си 19-годишният нападател на Беласица Запро Динев, двама играчи на позицията ляв защитник Лазар Марин и бразилеца Еберт Кардосо, поливалентният Атанас Зехиров, халфът Антон Карачанаков, който за последно бе част от втородивизионния гръцки тим Панахайки и 30-годишният нападател Феребори Доре, който бе част от тима през пролетта на 2014 г., като записа 12 мача и 4 гола за клуба.

В същото време Ботев се раздели с Йоран Минев, Густаво Афонсо, Серкан Юсеин, Диого Кампос, Стивън Петков и преотстъпи вратаря Мартин Димитров на втородивизионния тим Царско село.

Тодор Неделев (1020) – „жълто-черните” извадиха късмет и успяха да задържат Неделев поне до края на шампионата. Плеймейкърът на "канарчетата" осигури почти половината голове (15 от 31) на тима до момента с 9 попадения и 6 асистенции. Халфът се разписа и на два пъти в котролите, а и Ботев няма поражение от Славия в 5 поредни срещи, в които записа 3 победи и две равенства.

Локомотив Пловдив

Градският съперник на Ботев - Локомотив бе значително по-скромен при зимните сделки, а наставникът Бруно Акрапович очевидно е

доволен от своите футболисти, защото запази състава от първия полусезон. „Смърфовете” извършиха само два входящи трансфера в лицето на халфа Момчил Цветанов, който до скоро се подвизаваше в Салвия и младият вратар Стамен Бояджиев, който за последно носи екипа на Кариана (Ерден).

Анте Аралица (650) - Хърватинът има 3 гола и 1 асистенция до момента. Нападателят е сред най-активните и полезни играчи за пловдивчани. 4 от 6-те победи на тима са постигнати с негово участие. Представянето му по време на подготовката също бе на ниво, като отбеляза няколко гола. Локомотив записа 2 победи и равенство в последните 4 мача срещу Левски, а именно Аралица донесе последния на „смърфовете” срещу „сините” в елита.

Берое

Берое записа добър първи полусезон и не случайно интересът към играчите на заралии бе повишен през зимната пауза. Александър Томаш обаче успя да запази ядрото на тима, като старозагорци се разделиха само с Камен Хаджиев, Драгош Фирцулеску и Мартин Райнов. На тяхно място бяха привлечени естонският защитник и национал Никита Баранов, младият бранител Надим Ангелов от Миньор (Раднево) и португалецът Педро Еуженио, който отново облече зелената фланелка, след като разтрогна с турския Алтай.

Борислав Цонев (670) - футболистът се утвърди като един от най-важните в състава на Александър Томаш в Берое. Той има 7 гола и 8 асистенции, което означава, че е участвал пряко в над 50 процента от 29-те гола на отбора до момента. Старозагорци са абсолютен доминант в двубоите срещу Септември в елита с 5 победи от пет мача, а Цонев се разписа при последните 2 победи на заралии срещу столичани.

Етър

В Етър демонстрират високи амбиции, а играчите и отборът като цяло израстват под ръководството на Красимир Балъков, който направи няколко рокади през зимната пауза. Симеон Иванов, Димо Атанасов,

Чавдар Ивайлов и Жилсон Варела напуснаха отбора, а на тяхно място бяха привлечени бранителят Здравко Илиев, който до скоро бе част от Верея, нападателят на Славия Милчо Ангелов и халфът на ЦСКА-София Александър Георгиев, който ще играе под наем до края на сезона.

Велко Батрович (650) – черногорският техничар дойде във Велико Търново в началото на 2018 година и набързо се превърна в основен играч в състава. Той взе участие в 18 срещи и реализира 3 гола преди паузата. По време на зимната подготовка полузащитникът бе сред най-активните играчи, като реализира 3 попадения и записа асистенция. Батрович обича да бележи срещу Дунав и отбеляза два гола при последните две победи на „болярите” срещу „драконите” в Първа лига.

Черно море

Черно море се раздели с Благой Макенджиев, Илиас Хасани и Атанас Зехиров, а на тяхно място бяха привлечени десният краен бранител Цветомир Панов и 25-годишният бразилец Родриго Енрике, който играе като крило и атакуващ халф.

Славия

Славия бе сред най-активните отбори на треансферния пазар. През зимната пауза в Първа лига "белите" се разделиха с Андреа Христов, Неманя Иванов, Александър Александров, Милчо Ангелов, Момчил Цветанов и Галин Иванов, младият Кристиян Пешов беше преотстъпен в ЦСКА 1948 през пролетния дял от шампионата, докато под наем в Локомотив Горна Оряховица ще играе Тони Иванов. В същото време столичани си осигуриха услугите на вратарят Георги Георгиев, десният защитник Ертан Томбак, левият бек Преслав Петров, бранителят Павел Виданов, корейският десен бек Хоя Ким, испанският централен защитник Давид Муньос, халфовете Дарко Тасевски и Алекс Боримиров и нападателят Радослав Кирилов.

Септември

След кошмарния първи полусезон в Септември предприеха мерки по отношение на състава. Столичани приключиха отношенията си с Мирослав Будинов, Крис Гади и Ишмаел Байду, а на тяхно място бяха взети бранителите Александър Башлиев, Александър Дюлгеров, Матео Стаматов, който играе на позицията ляв защитник или ляв полузащитник и нападателят Преслав Йорданов.

Дунав

Дунав се раздели с Дерик Менса, Преслав Петров и преотстъпиха вратаря Филип Димитров на Пирин до края на настоящия сезон. С русенци договори подписаха вратарят Благой Макенджиев, десният краен защитник и бивш национал на Гана Самуел Инкоом, левият македонски бек Александър Исаевски, бранителят Емин Ахмед, който ще играе под наем от Берое до края на сезона, бившият капитан на „драконите” Диян Димов, атакуващият полузащитник Свилен Щерев и крилото Драгош Фирцулеску.

Витоша

Витоша се подсили с доскорошният капитан на Пирин (Благоевград) Юлиян Попев. Сърцатият бранител има зад гърба си над 250 мача с фланелката на „орлетата“ в професионалния футбол.

Ботев Враца

Ботев (Враца) се раздели с двете си най-ярки фигури през първия полусезон - Юлиян Ненов и Валери Божинов. Междувременно вратарят Юго Коантар, който е юноша на Нант, защитниците от Естония Тревор Елхи и Едгар Тур, полузащитникът Спас Георгиев, черногорският халф Идриз Токсич и нападателят Мирослав Будинов станаха част от тима на врачани.

Верея

Закъсалият финансово и като резултати тим на Верея пък се раздели с цели 14 играчи. Договорите си със старозагорския клуб разтрогнаха вратарите Георги Георгиев, Богомил Цинцарски, защитникът Здравко Илиев, халфовете Майкъл Тевия, Билел Малек, Диара, Ангел

Максимов, Стефан Аличков, Симеон Мечев, Милен Танев, Антон Огнянов, нападателите Милан Вушорович, Дино Мартинович, Андрей Киофу.

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/…/fpl-fantasy-manager/id1271361442…

Android: https://play.google.com/store/apps/details…

Уеб Браузър:  https://game.fplfm.bg/