Плажният волейбол вече ще се третира като целогодишен спорт във ВК Марица (Пловдив). По проект, който официално стартира в клуба вчера, няколко от състезателките на Жълтите ще се специализират в пясъчната версия на любимия спорт и ще тренират целенасочено именно към успешно представяне в състезанията по плажен волейбол.

Старши-треньор в това направление ще бъде Диана Малинова - настояща национална шампионка на България, победител в Национална верига 2013, водач в националната ранглиста и вицешампион от последното Балканско първенство. Тя ще съвместява тази си функция и с ролята си на капитан на женския отбор на Марица в зала.

Засега три млади волейболистки с демонстриран талант за плажен волейбол избраха да се профилират в този спорт, но се очаква към проекта да се присъединят и други. В смелото начинание се впуснаха Теодора Симеонова, родена през 1994 година, Тереза Иванова, родена през 1996 година, и София Ангелова, родена през 1997 година.

Плажните волейболистки на Марица тренират на пясъчния корт близо до Гребната база в Пловдив, който за студените месеци ще бъде покрит с балон.