Велислав Филипов и Димчо Христов отново стигнаха до шампионската титла в турнира за Купата на АЕЦ "Козлодуй" по плажен волейбол от веригата Beach Volley Mania 2017. Двамата триумфираха при завръщането на турнира в крайдунавския град след тригодишно прекъсване. 

Филипов и Христов бяха водачи в схемата и убедително стигнаха до финала. Както и през 2014 г. срещу братята Марин и Иван Пърлеви, така и сега те бяха по-добрият отбор и се наложиха с 2:0 (21:17, 21:13) срещу Мирослав Стоилов и Димитър Полянов. 

В спора за бронзовите медали Стоян Петров и Стоян Зарков спечелиха с 2:0 (21:14, 21:19) срещу Мартин Инчев и Владимир Георгиев. 

Турнирът в Козлодуй се проведе за шести път, като сега беше с рекорден брой участници. Общо 15 двойки се впуснаха в надпреварата и въпреки горещините показаха силна игра. 

"Получи се вълнуващ турнир, като играчите показаха най-важното - желание и хъс. Щастливи сме, че двойките полагат усилия и водени от любовта си към плажния волейбол, се развиват", заявиха от Volley Mania. 

Погледите вече са насочени към турнира в къмпинг Градина, който е Open и ще се проведе от 28 до 30 юли. Записването вече тече в сайта на лигата.