В разгара на лятото всички любители на плажния волейбол в столицата ще могат отново да станат част от лятно волейболно приключение.
На 15 и 16 юли на плажния корт – Бонсист, ул. "Професор Н. Генчев" ще се проведе втория кръг от серията турнири по плажен волейбол SOFIA BEACH MASTERS 2017.
В рамките на три месеца и четири турнирни кръга, ще се срещнат и насладят на лятната игра всички състезатели и фенове на този спорт.
Надпреварата се провежда в категории мъже и жени в схема – квалификации и елиминации. Играе се по FIVB правилата за плажен волейбол.
Входната такса за турнира e 10 EU на състезател (седмица преди турнир), 15 EU на състезател (до техническата конференция, четвъртък /преди турнира/ 20:00 часа на корта по плажен Бонсист) и 0 EU на състезател от U16 отбор (макс 3 отбора).
Всеки, който иска да се включи в турнира, може да се регистрира, като подаде информация на следния мейл: beachvolley.bg@gmail.com
В състезанието нямат право да участват състезатели, представяли България в международни турнири по плажен волейбол в годините 2013-2017 година.
Наградният фонд се определя като процент от входните такси и ще бъде раздаден за първите три места. Класирането ще се определи спрямо точките от най-добрите три постижения от възможните четири турнира. Той ще се връчи на 28 август 2017. При равен брой точки се гледат точките от четвъртия турнир, мачовете между отборите с еднакви точки и спечелени геймове.
Организаторите осигуряват: вода, топки за игра Mikasa VLS 300, медали и купи, Livescore, Online tournament draw, Livestream, музика, награден фонд, Съдии за финалните фази на турнира, лекар.
Състезателите осигуряват: такса участие, медицински документ, гарантиращ здравето на състезателя и доброто си настроение.
В първия кръг на SOFIA BEACH MASTERS 2017 участие взеха над 30 състезатели от цялата страна – София, Варна, Русе, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Плевен, Сливен и др. Първенци във всички категории станаха отборите от Варна. Последните два кръга от турнира ще се състоят през уикендите на: 12-13 август, 26-27 август.
Коментирай