Финалният турнир в София (тази събота и неделя) от Националната верига по плажен волейбол ще определи новите шампиони при мъжете и жените за сезон 2021. 

Турнирът ще се проведе на кортовете на Sofia Beach, а в схемата му намират място по осем двойки при мъжете и жените, класирани най-напред в ранглистата за сезона.

Титлата при мъжете е вакантна, тъй като шампионите за 2020 година Милен Стоянов и Мирослав Градинаров няма да участват във финалния турнир в София.

Схемата при мъжете се води от Невен Нешев/Делчо Раев, който стартират в турнира с най-много точки от сезона – 7360, като те спечелиха и последния турнир преди финалите – в Бяла. Турнирът беше подсилен и от братята Валентин и Георги Братоеви, които са под №5 в схемата.

При жените с №1 в схемата на турнира е двойката Ирена Мишонова/Десислава Николова, а те имат съвсем малка преднина в точките, събрани през сезона пред Славина Колева и Ася Динова – 3440 срещу 3360 точки.

Сезон 2020 в плажния волейбол при жените излъчи три шампионки: Ася Динова, която игра с различни партньорки през годината и Стефани Кьосева/Екатерина Александрова, като сега и трите ще участват на турнира на Sofia Beach. Кьосева/Александрова са под №4 в турнира на дамите.