Най-големият международен турнир по плажен волейбол в България тази година ще се проведе от 22 до 25 август в черноморския ни курорт Кранево. Надпреварата е организирана от Волейболен клуб "Софийски университет" със съдействието на Департамента по спорт към СУ "Св. Климент Охридски" .

За 12-та поредна година турнирът ще събере български и чуждестранни състезатели, както и почитатели на плажния волейбол. Организаторите предвиждат 32 мъжки и 16 женски двойки от България, Дубай и Ливан, които да премерят сили в набиращия все по-голяма популярност у нас спорт. Основен спонсор на събитието е ABO Pharma, а домакин ще бъде хотел Аквалайф.

Успоредно с турнира за мъже и жени, Волейболен клуб "Софийски университет" организира по проект, финансиран от Столична община, и турнир за подрастващи - младежи и девойки до 18 години. Бъдещите звезди на плажния волейбол ще имат възможност да почерпят умения и вдъхновение от по-опитните състезатели.

Очаква се в основната схема на турнира при мъжете  да има доста интересни имена, като участие са потвърдили няколко бивши български национални състезатели.