Иван Бонжолов и Стефан Славков започнаха новия сезон в турнирите по плажен волейбол от Beach Volley Mania така, както завършиха и стария - с шампионска титла. Също както и миналата година, двамата победиха във финала Красимир Василев и Ивайло Иванов.

И за да е пълно повторението, Бонжолов и Славков отново направиха обрат в решителния мач. Този път те се наложиха с 2:1 (14:21, 21:17, 15:13).

Финалът се игра при трудни условия заради дъжда в София. Иванов и Василев изиграха силно първия гейм и спечелиха убедително. След това обаче Бонжолов и Славков се вдигнаха и направиха шампионския си обрат.

След серия силни мачове бронзовите медали заслужиха Петър Куленски и Онур Кара. Медалистите бяха отличени с награди от издателство "Жануа '98" и Oshee, като събраха най-много точки в надпреварата за големите награди през сезона, осигурени от Sport Pass и Kwiat.

При жените сестрите  Рая и Вили Ценови стъпиха на върха. Във финала те спечелиха с 2:0 (21:11, 21:18) срещу Ивелина Аврамова и Павлина Дачева.
Бронзовите отличия са за Йоана Калфинова и Ирена Симеонова.

Сега вниманието се насочва към гвоздея в програма на Beach Volley Mania - турнирът Sport Pass Cup Gradina, който ще се проведе от 29 юни до 1 юли в къмпинг Градина. Записването вече е открито и продължава до 25 юни. Турнирът е открит и няма ограничение за статута на състезателите. Предвиден е и награден фонд спрямо броя на участниците.