Завърши първият кръг на серията турнири по плажен волейбол ASICS BEACH MASTERS 2018. Той се проведе на 5 и 6 май на плажните игрища на Бонсист, ул. Професор Н. Генчев и на Спортния комплекс в Зона Б-5. 

Победителите в основните категории са:

ДВОЙКИ МЪЖЕ
1. Георги Ботев и Николай Колев (Варна)
2. Лъчезар Стоименов и Димо Христов (Варна)
3. Николай Манчев и Кристиян Петров (София)

ДВОЙКИ ЖЕНИ:
1. Ивелина Аврамова и Павлина Дачева (София)
2. Ева Петрова и Стефани Кьосева (Варна)
3. Габриела Иванова и Ивета Станчулова (София)

Участие взеха 58 състезатeли от цялата страна – София, Варна, Смолян, Плевен, Сливен и др. Следващите турнири ще се проведат през уикендите на 2-3 юни, 16-17 юни и в края на месец юли. 

Кулминацията ще е финалният Мастърс на осемте най-добри двойки в генералното класиране, които ще премерят сили в края на месец юли. Така, в рамките на три месеца в четири кръга, ще се срещнат всички състезатели и фенове, които желаят да се включат в събитието.

Организаторите на събитието работят съвместно с волейболен клуб „Софийски университет” и клуб по джаги „Джагоарс”. 

Записването за турнирите може да се осъществи посредством имейл на адрес beachvolley.bg@gmail.com. 

Входната такса е в размер от 25 евро на двойка, а всеки състезател трябва да предостави три имена и телефон за връзка. Желание за участие във втория турнир вече са заявили 17 двойки - 10 мъжки и 7 женски.

Право на участие в Asics Beach Masters 2018 имат всички състезатели, които не са представяли България на състезания под егидата на CEV/FIVB по плажен волейбол в годините 2013-2017 година.