Иван Бонжолов и Стефан Славков спечелиха третия турнир по плажен волейбол от веригата Beach Volley Mania. Те триумфираха в София след победа с  2:1 (13:21, 21:11, 16:14) срещу Онур Кара и Димитър Калчев.

Това беше и най-големият турнир, организиран от Beach Volley Mania в десетгодишната история на лигата. В надпреварата се включиха общо 46 двойки - 30 мъжки и 16 женски.

Бонжолов и Славков станаха шампиони за втори път от трите турнира през сезона. Сега те отново проявиха характер и направиха обрат след загубен първи гейм.

Във финала Калчев, който е сред най-добрите български състезатели, и Кара изиграха много силно първи гейм и спечелиха категорично. Във втория ролите се размениха и Бонжолов и Славков изравниха.

Тайбрекът беше изключително оспорван, като никой от двата отбора не успяваше да поведе с повече от точка. При 14:13 Калчев и Кара имаха мачбол, но не се възползваха. След това Бонжолов и Славков уловиха шанса си и спечелиха.

В спора за третото място Красимир Василев и Ивайло Иванов стигнаха до 2:0 срещу Димитър Полянов и Мирослав Стоилов. Beach Volley Mania продължава с открит турнир в Пловдив, който ще се проведе на 28 и 29 юли. Записването за него вече тече.