Александър Кордев и Мартин Христов спечелиха турнира по плажен волейбол Sport Depot Cup, част от Beach Volley Mania 2017. Двамата продължиха силното си представяне през сезона и заслужено триумфираха на кортовете в къмпинг Градина, където се впуснаха общо 22 двойки.

Във финала те направиха обрат за 2:1 (17:21, 21:18, 15:11) срещу опитните Милен Стоянов и Андрей Николов. Зрелищният мач привлече вниманието на зрителите с хубави отигравания, мощни атаки и борба за златните медали до последната точка.

В първия гейм Стоянов и Николов се възползваха от опита си, за да направят обрат и спечелиха. След това волейболистът на Левски и партньорът му се вдигнаха и успяха да изравнят. С много емоции премина и тайбрекът, като в него Кордев и Христов бяха по-добри.

Бронзовите медали заслужиха Иван Бонжолов и Христо Колев след 2:0 (22:20, 21:16) срещу Мартин Инчев и Владимир Георгиев. 

Четирите най-силни двойки си разпределиха наградния фонд от близо 800 лева. Получиха и подаръци от партньорите Nomad Drinks, Балдаран, Algida, Oshee и OXD. Шампионите вдигнаха и купата.

"Много сме щастливи, че турнирът предизвика такъв интерес както сред участниците, така и сред публиката. Благодарим на всички тях, а и на партньорите си за великолепните емоции", казаха организаторите от Volley Mania.

До края на сезона календарът включва два турнира в София - за жени и мъже (19-20 август) и за смесени двойки (26-27 август).