Младата двойка на Марица (Пловдив) Никол Дулева & Лора Славчева ще са първите, които ще излязат на пясъчния корт в Кърджали за началото на турнира от Националната верига по плажен волейбол за жени, предава сайтът на пловдивски тим. Тази сутрин от 09:00 б.в. те ще се изправят срещу Рая Ценова & Вили Ценова за среща от Група А.

Другият тандем от Марица, който ще вземе участие в турнира, е Симона Николова & Десислава Николова. Те попаднаха в Група Б. Делегацията на пловдивския клуб в Кърджали се води от младата треньорка Теодора Симеонова.

Осемте женски тима са разделени в две групи по четири, като във всяка от тях ще се играе по система всеки срещу всеки. Първите два от всяка група ще играят на полуфинали.

Освен Дулева & Славчева и сестри Ценови, в Група А са още победителките от предишния турнир, в Пловдив - Ирена Мишонова & Светла Ангелова, и кърджалийките Натали Стефанова & Теодора Стоянова.

В Група Б Николова & Николова ще мерят сили с варненските двойки Весела Колева & Стефани Кьосева и Екатерина Александрова & Елица Христова, както и с опитните софиянки Ася Динова & Славина Колева.