Кърджали приема втория турнир от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени в България, информира сайтът на Федерацията по волейбол. От четвъртък (3.08) до неделя (6.08) кортовете на комплекс „Арпезос“ ще бъдат домакини на изключително интересните битки между 12 двойки в основната схема при силния пол и 8 тандема при дамите.

Фаворити за спечелването на турнира при мъжете са двойките Невен Нешев/Делчо Раев и Николай Колев/Димитър Калчев. Именно тези два тима се срещнаха на финала на първата надпревара от нациолната верига в Пловдив, а тогава Нешев и Раев се наложиха с 2-1 гейма.

От организаторите на турнира са отпуснали Уайлд кард на две от обещаващите български двойки при мъжете – Иван Замфиров/Владислав Лукаревский и Симеон Топузлиев/Светослав Иванов. Това гарантира участие на двата тандема директно в основната схема на надпреварата.

Интересното е, че в края на миналата седмица Замфиров и Лукаревский участваха на Балканиадата за мъже под 22 години в Скопие, където завършиха на 4-о място.