А с програмата DESIREE Gas – и с безплатна такса за включване

Пестеливостта отдавна не е просто с цел да трупаш пари за черни дни – в днешно време може да пестим съзнателно и с цел да живеем по-екологично и икономично, използвайки природни ресурси за доста от битовите си нужди. Една такава тенденция е газифицирането на жилището и откъсването от традиционните начини за отопление и домакински дейности.

Ако в ума ви вече е влязла мухата за преминаване към природен газ, ето какво може да ви накара да се забързате с плановете – програмата „DESIREE Gas“. Това е проект, който насърчава потребителите да сменят неефективните и скъпи енергоизточници в домовете си със синьо гориво.

Като начало обаче проверете дали жилището ви се намира в близост до газоразпределителна мрежа – това става бързо и лесно в интерактивната карта на gas.overgas.bg. Ако по тази точка всичко е наред, значи сте готови да чуете по-атрактивната част от офертата, а именно, че бъдещите клиенти на услугата могат да се възползват от безвъзмездна финансова помощ до 30%.

В рамките на програмата се поема и 100% от таксата за присъединяване, с което максималната отстъпка може да стигне до 2347 лева.

За да се включите към програмата, трябва единствено да попълните заявление за присъединяване и заявление за безвъзмездна помощ в най-близкия клиентски център на „Овергаз Мрежи“, а след това консултантите на компанията ще организират целия процес по кандидатстване и получаване на финансирането.

Средствата, които ще ви бъдат отпуснати, ще покрият разходи за газов котел и монтаж, програматор, проект и изграждане на инсталация, както и таксата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа.

Инвестицията в газифициране на домакинството се връща дългосрочно под формата на по-ниски сметки за отопление, подгряване на вода и готвене. В числа това изглежда така – домакинствата в газифицирани двустайни апартаменти са платили с 966 лева по-малко за отоплителен сезон 2017-2018 – намалението е в сравнение с варианта, в който жилищата се отопляваха на ток.

Семействата в тристайни жилища пък са платили с 1 120 лева по-ниски сметки за тази зима, за да поддържат температурата в дома си висока с природен газ, вместо с ток.

Намалените суми са валидни и за летните месеци - готвенето и подгряването на вода със синьо гориво излиза на семействата двойно по-евтино.

DESIREE Gas e истински шанс за преминаване към най-съвременния начин за отопление, както и интелигентно решение, което едновременно ще ви спести пари и ще ви осигури безупречна услуга.