Правилното работно облекло е ключът към постигането на желаната хигиена и безопасност на работното място. Допълнително – то допринася за добрия имидж на компанията, тъй като успешно създава добро първо впечатление и прави служителите по-разпознаваеми. С две думи – добре изглеждащото и чисто работно облекло говори за професионализъм.

Ние от Lindström предлагаме работно облекло под наем за всеки бизнес, независимо от отрасъла и големината. С нашите услуги гарантираме винаги чисто и добре изглеждащо облекло, както и максимална оптимизация на бюджета и разходите ви.

А дали това е подходяща услуга за вас? Днес ще ви разкажем повече за нея, като ще се фокусираме върху всички важни и често задавани въпроси относно работното облекло под наем.

Кое е по-евтино – да закупим работно облекло или да го наемем?

Въпреки че еднократната покупка на работно облекло може да изглежда като доста добро решение първоначално, тя е свързана с редица други непредвидени разходи. Те включват пране, поддръжка, поправка и т.н.

От друга страна – работното облекло под наем не крие никакви скрити такси. С нашата услуга получавате точна цена на месец в зависимост от броя на работното облекло и честотата на смяната му, като ние поемаме всички допълнителни разходи свързани с поддръжката.

Това прави услугата за работно облекло много по-рентабилна. Нека ви разкрием какво всъщност включва тя:

  • Изработка на нужното облекло

  • Поддръжка и почистване

  • Спазване на всички законови стандарти относно облеклото

  • Смяна на изгубено или повредено облекло

  • Изпълняване на сезонни промени в нуждата на бизнеса ви

  • Логистични услуги между обекта ви и пералнята
     

Мога ли да персонализирам работното облекло спрямо нуждите на моите служители?
 

Да, разбира се! Всички наши опции за работно облекло могат да персонализират спрямо вашите нужди, независимо дали това включва интересен дизайн, добавяне на джоб или премахване на копчета.

Ако искате напълно различен и уникален дизайн, то нашите дизайнери ще ви помогнат да го постигнете. Нашата основна цел е комфортът и безопасността на вашите служители, затова винаги се стараем да ги подсигурим.

Какви са условията за доставка на работно облекло под наем?
 

След като направите своята поръчка, заедно ще договорим условията на доставката, включително и срока. Крайното време зависи от това от колко облекло се нуждаете и какво е то.

Има ли разлика в работните облекла?
 

Да, различните работни облекла, могат да имат големи разлики, особено относно спазването на стандартите на безопасност. Нашето работно облекло следва всички законови задължения и стандарти и това го прави най-доброто решение на пазара. Като наемете работно облекло от сигурен реномиран източник като Lindström, получавате гаранция, че облеклото е изработено от най-добрите материали.

Чистота и хигиена – каква е разликата между двете?
 

Повече от 90% от хората смятат, че облеклото им вече е чисто, след като е изпрано. *

Това е едно изключително често срещано грешно разбиране. Хигиената е много повече от това да изперем дрехите с обикновени препарати в домашни условия. Това почистване ще премахне видимите замърсявания, докато хигиенното почистване прониква дълбоко и премахва невидимата мръсотия, бактериите и другите патогени.

За много отрасли това домашно пране, както и обикновените перални услуги, не отговарят на законовите изисквания. Това води до рискови ситуации за служителите и работодателите, които са отговорни за безопасността на работещите.

*Данни от Европейската асоциация за текстилни услуги (ETSA).

Как Lindström ще ни помогне да постигнем бизнес целите за устойчиво развитие?
 

Една от нашите основни цели е да извлечем максимална стойност от продуктите, които вече съществуват. Затова поправяме над 4 милиона работни облекла всяка година и винаги насърчаваме повторна употреба на текстила, защото при нея отпечатъкът се споделя от няколко потребители. Облеклата, направени по поръчка, имат 30% по-висок въглероден отпечатък в сравнение с нашата колекция за многократна употреба.

Около 60% от въздействието на СО2 се получава от прането на облеклото. През последните 30 години ние се постарахме да оптимизираме максимално процеса на пране и успешно намалихме потреблението на вода и енергия с 50%.

Ново работно облекло се произвежда само когато това е необходимост. По този начин предотвратяваме складирането на неизползвани облекла при нашите клиенти. Използваме само най-качествените материали, ремонтираме ги и ги използваме повторно, когато е възможно. Така максимално увеличаваме живота на работното облекло.

Когато жизненият цикъл на нашето работно облекло приключи и то не може да се използва повече, ние му даваме нов живот като нов продукт или суровина за друга индустрия. До 2035 година смятаме, че ще можем да ви предоставим услуга за работно облекло с нулеви въглеродни емисии.

Ако искате да научите повече – свържете се с нас на тел: +359 2 841 11 10  или ни пишете на infobg@lindstromgroup.com.