През последните години развитието на технологиите и тяхното разпространение в ежедневието направи възможно собствениците на жилища да наблюдават дома си отвсякъде. Дистанционното наблюдение е удобен начин за собствениците на жилища да защитят своите имоти, семейства и собственост чрез сензори и датчици за движение

Така се постига ново ниво на сигурност, което не беше достъпно преди. С дистанционното наблюдение собствениците на жилища могат да бъдат предупредени за потенциални проблеми или подозрителна дейност в дома си от всяко място, по всяко време, обясняват специалистите на Discom  

Дистанционен мониторинг на дома 

Дистанционното домашно наблюдение с датчици е технология, която позволява на собствениците на жилища да наблюдават домовете си от разстояние, независимо дали са в града или по света. С използването на различни сензори и датчици за движение собствениците на жилища могат да следят имотите си, като гарантират, че всичко работи гладко и няма неочаквани изненади.

Един пример за дистанционно наблюдение на дома е чрез използването на интелигентни домашни устройства като камери, ключалки на врати и сензори за прозорци. Тези устройства могат да се управляват дистанционно чрез приложение на смартфона или таблета на собственика. Освен това някои системи за интелигентен дом предлагат 24/7 професионални услуги за наблюдение за допълнително спокойствие.

Друг тип сензори, използвани при дистанционно наблюдение на дома, са сензорите и датчиците за околната среда. 

Те измерват показатели като температура и нива на влажност в къщата и предупреждават собствениците на жилища, ако има някакви отклонения от нормалните граници. 

Инсталирането на подобни сентози и датчици може да бъде особено полезно за тези, които имат домашни любимци у дома или трябва да гарантират, че определени части от дома им остават в определени температурни диапазони (като винарски изби). Като цяло оборудването на дома с такива устройства осигурява на собствениците на жилища допълнителна сигурност и спокойствие. 

Видове сензори и датчици за движение

Някои могат да бъдат инсталирани на врати и прозорци, за да открият всяко движение, когато системата е активирана. Ако някой се опита да влезе в къщата без разрешение, ще бъде изпратен сигнал до мобилното устройство на собственика или ще бъде сигнализирано по друг начин. .

Когато в дома са инсталирани такива устройства, времето за реакция при извънредна ситуация като пожар или взлом се скъсява значително. 

Друга полза от използването на сензори и датчици за движение е управлението на разходите за електроенергия.

Разходи за монтаж

Разходите за инсталиране на системи за отдалечено наблюдение, сензори и датчици за движение намаляха значително през последните години. 

В онлайн магазина на Discom има голям избор от артикули, които позволяват самостоятелно монтиране от собствениците, както и професионални серии, за които е нужна професионална намеса, но и които имат отлично ниво на сигурност. 

Собствениците на жилища трябва внимателно да проучат различните варианти и да се консултират с експерти, за да определят кои решения ще отговорят най-добре на техните нужди в рамките на техния бюджет. 

В крайна сметка инвестирането в надеждна система от датчици и сензори за движение може да осигури спокойствие и допълнителна сигурност за собствениците на жилища – което го прави полезен разход за тези, които искат да защитят своята собственост и близките си.