Тринайсетото издание на Балканското изложение на игралната и развлекателната индустрия BEGE 2022 демонстрира най-новите постижения в сферата, разгръщайки се върху площ от 7800 кв. м в Интер Експо Център в София. Мащабното събитие, провело се на 23-ти и 24-ти ноември, срещна 85 компании-изложителки от три континента. По традиция форумът предостави сериозни възможности за създаване на нови стратегически партньорства и за стъпване на нови пазари на операторите от сектора. По време на изложението бяха връчени и престижните BEGE 2022 награди за постижения и иновации в игралната индустрия. Най-добрите компании бяха отличени в 18 категории.

BEGE 2022 протече под патронажа на регулаторния орган за игралната индустрия – Националната агенция за приходите. „Хазартната индустрия е най-динамично развиващият се сектор в България. С компаниите от сферата работим изключително коректно. Важно е да се отбележи, че имаме единомислие относно важността на отговорния хазарт.“ – заяви Борис Михайлов, изпълнителен директор на НАП, по време на официалното откриване на изложението.

Игралната индустрия се събра на BEGE 2022

Ангел Ирибозов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на игралната индустрия в България, изнесе данни, според които приходите, генерирани от игралния сектор в държавния бюджет за 2021 г., възлизат на 240 млн. лева, което е 25% ръст на годишна база. „Наблюдава се трайна тенденция на значителен ръст в онлайн сегмента с възход през първите 4 месеца на 2021 г. Индустрията се трансформира и заради ускореното развитие на технологиите“, допълни той.

Паралелно с BEGE 2022 се проведе и Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS). Тя се спря върху бъдещето на сектора и потенциала, който то крие: метавърс, крипто, блокчейн, маркетинг в хазарта, нови пазари, регулациите и отговорната игра. Панелисти в двудневния форум бяха водещи международни експерти от бранша, сред които Алекс Хаберл, мениджър регулаторно развитие, GLI Europe B.V., Питър Ремерс, съпредседател на отдела по залагания към Международния съвет по алкохола и други пристрастености (ICAA) и член на борда на Европейската асоциация за изучаване на хазарта (EASG) и д-р Йорг Хофман, старши сътрудник в Melchers Law Firm.

Проведена бе и кръгла маса между представители на Националната агенция за приходите и различни гейминг организатори в България. Тя даде добро начало на дискусии между регулаторния орган и отделните оператори от бранша. Срещата даде ясна предпоставка за още по-добро бъдещо сътрудничество между държавната институция и частните компании у нас.

Игралната индустрия се събра на BEGE 2022

Професионалистите от гейминг индустрията имаха възможност да посетят и съпътстващите EEGS събития на 21-ви и 22-ри ноември в Гранд хотел „Милениум“ в София: над 60 от тях се включиха в Майсторски клас 2022 на тема „Отговорна игра“, а на следващия ден се проведе специална Афилиейт

конференция, която предостави платформа за размяна на идеи и опит между участниците и осигури среда за създаване и поддържане на бизнес контакти.