Изминалият уикенд бе суперуспешен за най-голямото мотоциклетно изложение у нас - Moto Expo 2022. Над 6000 посетители преминаха през щандовете на зала Асикс Арена за двата празнични дни – Лазаровден и Цветница. Щандовете се изпълниха с мотоциклетисти и фенове, за да видят новите машини на изложителите, представители у нас на големите световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери и мотопеди.

Но нито един мотоциклет не може без оборудване, консумативи, резервни части и аксесоари. Както и нито един негов ездач не може без подходящата екипировка и защитни средства. Затова щандовете на вносителите на „всичко за мотоциклетиста и мотоциклета“ бяха едни от най-търсените и привлекателните за мотоциклетистите.

Нали знаете как е – все нещо липсва и недостига. А в зала Асикс Арена може да се намери всичко – от ботушите през ръкавиците и протекторите, до бонето и каската.  

Например масла, смазки и течности за мотоциклета. Още на входа посетителите се срещат със щанда на швейцарските масла Midland. Вносителите им се радват на сериозна популярност сред мотористите.

Така стоят нещата и при маслата и козметиката на топ производителя за мотоциклети MOTUL. Както се знае, компанията е натрупала опит в мотоциклетния спорт и по- специално в MotoGP и WorldSBK, където е основен спонсор на целия шампионат. Та няма начин маслата да не са на топ ниво.

За първи път на изложение присъстват и Rymax Lubricants. Нидерландската компания навлиза в индустрията със смазочните материали през 1987 г. Сега Rymax има мрежа в повече от 55 държави по целия свят. Продуктите са базирани на богатата история на Нидерландия в петролната индустрия. Rymax създава обширна продуктова гама в разнообразие от приложения, състояща се от висококачествени смазочни материали, смазки и всякакви други продукти за автомобили, мотоциклети, камиони и т.н.
Компанията е позната от доста автомобилни и мотоциклетни събития като втория по големина rally-raid в света, Morocco Desert Challenge и най-големия дрифт фестивал в Скандинавия – Gatebil Rymax е партньор на най-титулувания Формула Дрифт пилот Фредрик Асбьо, както и с други най-различни състезатели.

Моторите не могат без гуми. На този  продукти всеки моторист държи изключително много, независимо дали е турист, пистар, ендурист, кросар…  Или просто върти със скутер из града. Цял специален щанд с мотоциклетни гуми за всички машини имат Dunlop.

Астреко холдинг, от който са част вносителите на Honda за България – Бултрако, също разполагат с широка гама мотоциклетни и автомобилни гуми от марките Bridgestone, Firestone, Good Year, Dunlop, Fulda и Debica.

След като продават мотоциклети, от холдинга имат и оригинални екипи на Honda. Също така в портфолиото са каските Kabuto и NZI, екипировка и аксесоари за мотоциклетисти Oxford.

Да, наистина щандовете за мотоекипировка са в изобилие и са най-добрите. Например ако отидете на щанда на MyMOTO можете да се окомплектовате отгоре до долу. Освен това ще получите съвет какво е най-подходящо от екипировката за вас и за целта, за която купувате даден продукт.

Всичко това важи и за други утвърдени марки за мотоекипировка и резервни части у нас. Те са традиционни участници на подобни изложение. Това са познати фирми като ZEDMOTO, MOTOACCENT, CORONA PLEVEN, които произвеждат български мотоциклетни облекла. Богат асортимент предлагат и от MOTOPOWER - нови модели на каски, облекла и аксесоари за мотоциклетистите. Включително и новите за българския пазар облекла на Macna. 

Богат избор на екипировка има и на щанда на G-moto. Но тук можете да видите и атрактивните машини Dragster Italjet. Атрактивни продукти за пътуване има и на щанда на Pandora.

Както личи, на мотоизложението в зала Асикс Арена никой не скучае. Moto Expo 2022 предлага не само мотоциклети и други машини, но и всичко, свързано с тях.

Moto Expo 2022 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт в зала Асикс Арена от 15 до 19 април. Вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Цени Билети: На място: 12 лева /събота и неделя/; 10 лева /делничен ден/; Деца от 12 до 18 години – 6 лева;

Онлайн – /2 лв. отстъпка за онлайн закупуване/: 10 лева /събота и неделя/; 8 лева /делничен ден/;

Хора с увреждания – Безплатно; Деца от 12 до 18 години – 4 лева. Деца до 12 години с придружител – Безплатно.