В петък вечер стартира Първа лига, а с нея и новия сезон на FPL Fantasy Manager българският футболен мениджър.

Нашият екип с подкрепата на Gong.bg ще продължи традицията да правим по-лесен подбора ви за играчи за всеки кръг с ежеседмичните ни статии "Селекция". Не забравяйте да се абонирате в страницата ни - www.fplfm.bg, за да ги получавате по имейл.

Сезонът стартита този петък с един от любимите ни мачове за кръга - Черно Море - Ботев Враца. Насочваме вниманието към два от фаворитите за титлата тази година - Лудогорец и ЦСКА, които имат домакиски мачове срещу Етър и Локомотив Пловдив. Не препоръчваме играчите на Левски за старта на първенството ( Ботев /Г/; Черно Море /Д/;)

Нападатели:

Клаудиу Кешеру /FPLPrice: 1300/ се изправя срещу Етър, след като Лудогорец вкара цели 19 гола в последните 4 мача срещу този съперник (над 4,5 гола/мач), а Кешеру отбеляза 5 от тях. Румънецът пропусна вторият мач срещу Крусейдърс за Шампионската лига поради травма, но се очаква да бъде готов за първия шампионатен двубой на "орлите". Мауридес / FPLPrice: 900/ и Радослав Василев допълват нападението ни за предстоящия кръг. Новото попълнение на ЦСКА ще има трудната задача да замести вкаралия 24 гола в предния шампионат Фернанадо Каранга, но ЦСКА обича да вкарва на Локото като домакин ( над 2.5 гола/мач). Радослав Василев / FPLPrice: 700/ се включи много успешно в нападението на Черно Море през изминалата зима и се наложи като несменяем титуляр на върха на атаката / 6 гола и 2 асистенции/. Черно Море излиза срещу единствения нов в елита - Ботев Враца, а амбициите на Илиан Илиев са твърдо за първата шестица през настоящия сезон.

Полузащитници:

В средата на полето залагаме на Рафаел Енрике, Върджил Мисиджан, Паулиньо , Мехди Фенуш, и Бирсент Карагерен;

Върджил Мисиджан / FPLPrice: 950/ е нашият избор от Лудогорец, въпреки че заплахата от ротация в този отбор винаги е на лице. Холандецът се наложи категорично пред Лукоки на крилото, а и обича да вкарва на Етър / 3 гола в предишната кампания/. Рафаел Енрике / FPLPrice: 950/ е играчът в най-добра форма от края на миналия сеозон , игра редовно в контролите / 2 гола в тях/ и очевидно ще бъде основен играч в селекцията на Ел Маестро. Паулиньо / FPLPrice: 1100/ е дългосрочното ни предложение. Бразилецът е най-скъпият халф в играта, но представянето му през изминалия сезон напълно я затвърди / 16 мача - 8 гола - 1 асистенция/. Мехди Фенуш / FPLPrice: 750/ и Бирсент Карагерен / FPLPrice: 650/ са по-бюджетните ни предложения, но те определено ще са водещите фигури в своите отбори, често играят на върха на атаката и рискът от ротация при тях е минимален.

Защитници и Вратари:

Лудогорец и Черно Море определено са с най-големи шансове за запазване на чисти мрежи за кръг 1. Шампионите засилиха сериозно конкуренцията с привличането на Драгош Григорие / FPLPrice: 550/ и Антон Недялков / FPLPrice: 600/, но не можем да бъдем сигурни кой ще е в стартовите им 11. Атанас Зехиров / FPLPrice: 550/ може да ти донесе много точки освен от чисти мрежи и от асистенции и голове. Той често играе като типично крило и участва дейно в атаките на отбора си.

Левски, ЦСКА и Лудогорец засилиха коонкуренцията на вратарския пост и ни е трудно да дадем съвет кой ще стартира сезона под рамката. Благой Макенджиев / FPLPrice: 550/ и Янко Георгиев / FPLPrice: 450/ впечатлиха в изминалия сезон и са от фаворитите на този пост.

Играй FPL Fantasy Manager!

СВАЛИ ИГРАТА СЕГА!

iOS: https://itunes.apple.com/bg/app/fpl-fantasy-manager/id1271361442?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.creatizmo.fplfm

Desktop: https://game.fplfm.bg/

Site: https://fplfm.bg/