Съботният ден на Мондиала предложи доста емоции на феновете на футбола, които станаха свидетели на три интригуващи мача. Насладете се на всички голове!

В първия мач за деня Аржентина постигна много измъчена победа с 1:0 над Иран, благодарение на момент на гениалност на Лео Меси. „Гаучосите“ имаха сериозни проблеми срещу своя съперник, но Меси донесе успеха в 91-ата минута.

Във Форталеза излязоха Германия и Гана в мач, превърнал се в голово шоу и завършил справедливо без победител – 2:2. Всички голове в двубоя паднаха през втората част като Марио Гьотце откри резултата, след което ганайците стигнаха до пълен обрат чрез Андре Аю и Асамоа Гиан. Влезлият като резерва Мирослав Клозе обаче оформи крайното 2:2 като попадението му го изравни с легендарния Роналдо като голмайстор на световните първенства.

В третия мач от програмата за деня, Нигерия победи Босна и Херцеговина с минималното 1:0 и по този начин сложи край на надеждите на Джеко и компания за класиране в следващата фаза. Именно гол на звездата на Манчестър Сити бе неправилно отменен заради засада. Единственото попадение пък бе дело на Питър Одемвинге през първото полувреме.