Президентът на Уругвай Хосе Мухика проведе поредната си атака срещу ФИФА заради наложеното 4-месечно наказание на Луис Суарес по време на Мондиал 2014.

Нападателят на „урусите“ ухапа Джорджо Киелини ог Италия по рамото в срещата между двата отбора в група D на турнира и бе сурово санкциониран заради рецидива в проявите си. Още тогава Мухика се обяви в негова защита, като дори в свое интервю оприличи членовете на ФИФА като „банда кучи синове“.

„Суарес идва е с беден произход и неговата сила е в краката“, каза Мухика пред бразилски вестник.

„По-добре да го бяха закарали в болницата и там да се види с психиатър. Не оспорвам спортните санкции, те са си наред. Това, срещу което протестирам, са определени неща, които нямат нищо общо с наказанието.“

„Говоря за факта, че той няма право да стъпва на футболен терен, че не може да бъде при съотборниците си в националния отбор, че не може да ходи по футболни и дори не може да участва в благотворителност, която е свързана с футбола. Това е лудост! Което и да е правителство не може да забрани на някого да посещава футболни стадиони без подпис на съдия. После идва ФИФА и казва, че той не може да прави това в течение на 4 месеца... при това без легален трибунал“, допълни държавният глава на Уругвай.